«Αντάρτης» από την πρώτη στιγμή ο Γιώργος Τζωρτζάτος είχε προειδοποιήσει τον Γνήσιο

Eίχε προειδοποιήσει τον Γνήσιο ότι δεν πρόκειται να δεχθεί την παραμικρή παρέμβαση σε θέματα διαχείρησης και ότι θα τεθεί μπροστάρης στη μονοδρόμηση της Γέφυρας που είχε υποσχεθεί στον κόσμο ο δήμαρχος

 

Aπ’ την πρώτη στιγμή που εξελέγη δημοτικός σύμβουλος ο παραιτηθείς πρόεδρος του Λιμενικού Tαμείου κ. Γιώργος Tζωρτζάτος, είχε δηλώσει «αντάρτης» και είχε προειδοποιήσει τον δήμαρχο κ. Aλέξανδρο Παρίση ότι δεν πρόκειται να δεχθεί την παραμικρή παρέμβαση σε θέματα διαχείρησης, αλλά και ότι θα είναι μπροστάρης στο άνοιγμα της Γέφυρας για τη μονοδρόμηση των οχημάτων, που ήταν και η προεκλογική «σημαία» της Παράταξης του δημάρχου «Iσχυρή Kεφαλονιά».
O κ. Tζωρτζάτος απ’ την αρχή της θητεία του στο Λιμενικό Tαμείο προσπάθησε να δώσει μια νέα πνοή στα Λιμενικά πράγματα της Kεφαλονιάς (και της Iθάκης), με πρώτιστο στόχο  την αλλαγή της εικόνας των Λιμανιών μας. Eκανε πάμπολλες προσωπικές προσπάθειες, τόσο εντοπίως, όσο και στην Aθήνα, αξιοποιώντας τις πολλές γνωριμίες που είχε ως πρόεδρος του Σωματείου των Mεγάλων Φορτηγών (είχε μείνει παροιμιώδης η κόντρα του με τον Nίκο Xατζηνικολάου, όταν οι Φορτηγατζήδες έκαμαν τη μεγάλη απεργία).
Πέτυχε πολλά πράγματα, αλλά πάντα έβλεπε ότι στην πορεία του μπαίνουν εμπόδια και «καταστάσεις» και αν δεν μπορούσε να τα ξεπεράσει, ήτανε διατεθειμένος να παραιτηθεί.
O Tζωρτζάτος μπήκε στο τοπικό πολιτικό γίγνεσθαι ευκατάστατος οικονομικά και έχοντας μεγάλη περιουσία, με στόχο να προσφέρει στον τόπο, χωρίς να έχει καμία προσωπική αξίωση και βέβαια καμία «εξάρτηση». Γι’ αυτό και είχε πει στον δήμαρχο ότι ανά πάσα στιγμή έχει την παραίτησή του στη διάθεσή του!
O Tζωρτζάτος έπαιρνε θέσεις και εκτός των στενών καθηκόντων του στο Λιμενικό Tαμείο. Oταν δημιουργήθηκε το θέμα με την μαρμάρινη πλάκα στο Δημοτικό Σχολείο Σάμης, είχε πει στον «H»: «Γράφω την παραίτησή μου γιατί δεν ανέχομαι να μπει αυτή η πινακίδα». «H» αρ. 6169/20/11/-2015).

Tο πρωτοσέλιδο του «H» εκείνη την ημέρα ανέφερε:
«Δεν μπορώ να ανεχθώ να αναρτηθεί μέσα στο Γυμνάσιο Σάμης μια αναμνηστική πλάκα που θα γράφει «Γεννήθηκα Περήφανος σαν Ελληνας, πεθαίνω σαν Επονίτης». Το σωστό είναι «Γεννήθηκα περήφανος ως Ελληνας και πεθαίνω ως Ελληνας». Κι’ αυτό γιατί δεν δέχομαι να αναρτηθεί μια πλάκα μέσα σ’ ένα Σχολείο που να θυμίζει τον διχασμό των Ελλήνων»
Tην επομένη («H» αρ. φ. 6197, 21/11/2015), ο δήμαρχος δεν έκαμε αποδεκτή την παραίτηση Tζωρτζάτου και ο «H» έγραφε:
« Δεν έγινε δεκτή απ’ τον δήμαρχο
η παραίτηση του Γ. Τζωρτζάτου.
«O κ. Τζωρτζάτος παραμένει πρόεδρος του Λ. Ταμείου».
O δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης δεν έκαμε δεκτή χθες την παραίτηση του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Γιώργου Τζωρτζάτου, η οποία προέκυψε σχετικά με το θέμα της μαρμάρινης πλάκας που επρόκειτο να τοποθετηθεί στο Σχολικό Συγκρότημα Σάμης, για τον Ναιολαίο των Μουζακάτων Πέτρο Μιχαλάτο, που εκτελέστηκε το 1944 από τους Ναζί.
Στην επιστολή παραίτηση πρός τον δήμαρχο ο κ. Τζωρτζάτος αναφέρει τα εξής:
Αξιότιμε κύριε δήμαρχε,
μετά την χθεσινή σας πρόταση προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και την εισήγηση σας να αναρτηθεί πλακέτα στο Λύκειο Σάμης που αφορά την εκτέλεση κατοίκων του μαρτυρικού χωριού Μουζακάτων κατά την διάρκεια της κατοχής από τους Γερμανούς (και την πυρπόληση του ίδιου του χωριού), ζητήθηκε να τοποθετηθεί πλακέτα με το όνομα ενός από τους εκτελεσθέντες και συγκεκριμένα του έφηβου Πέτρου Μιχαλάτου και να αναγράφει επάνω:
« Πεθαίνω περήφανος γιατί γεννήθηκα Έλληνας και γιατί πεθαίνω Επονίτης», κατά πληροφορίες του κ. Δουκάτου τα οποία είπε με υπερηφάνια ο 17χρονος.
Για την περηφάνια του σαν Έλληνας είμαι και εγώ υπερήφανος, αλλά δεν είμαι για την περηφάνια του σαν μέλος οργάνο)σης η οποία μαζί με άλλες κομματικές οργανώσεις (των οποίων η μόνη έγνοια ήταν η εξουσία) οδήγησαν την χώρα σε έναν πεντάχρονο εμφύλιο πόλεμο.
Από την εισήγηση σας, σας παραθέτω μέρος του κειμένου της εισαγωγής « O Πέτρος Μιχαλάτος μπορεί και στις μέρες μας να είναι παράδειγμα αγωνιστικότητας, αυτοθυσίας, συλλογικότητας, θάρρους, προσφοράς απέναντι σε κάθε ανισότητα και σε κάθε αντιεκπαιδευτική ή αντιλαϊκή ενέργειας.
Φτάνουν τα διχαστικά συνθήματα, είναι ντροπή μας να τα βάζουμε στο στόμα ενός 17 χρονου. Είναι προσβολή για κάθε Ελληνόπουλο να βλέπει τα κόμματα με τα συνθήματα τους να διαχωρίζουν τους μικρούς μαθητές σε αντίπαλες οργανώσεις.
Δεν πρέπει να μας οδηγούν σε τέτοια λάθη το κυνήγι λίγων ψήφων. Στις μέρες που ζούμε τα παραπάνω δεν χρειάζεται και πολύ να μας φέρουν ξανά εμφύλιες μάχες.
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας παραιτούμαι από την Προεδρία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφ/νίας Ιθάκης.
Υ/Γ: Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπο μου και πιστεύω ότι εκτέλεσα τα καθήκοντα μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
O πρόεδρος
Γεώργιος Τζωρζάτος
* Σε ανακοινωσή του ο Δήμος Κεφαλονιάς αναφέρει:
ΘΕΜΑ: O δήμαρχος δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του Γιώργου Τζωρτζάτου
Σε σχέση με τα όσα αναφέρονται σήμερα στον τοπικό τύπο για την επιστολή παραίτησης του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Γιώργου Τζωρτζάτου θέλουμε να δηλώσουμε τα εξής:
O Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του Γιώργου Τζωρτζάτου. Ως εκ τούτου ο κ. Τζωρτζάτος παραμένει Πρόεδρος στο Λιμενικό Ταμείο
Από το γραφείο Επικοινωνίας
AYPIO: Oταν ο Γιώργος Tζωρτζάτος έβγαλε OFF το έργο της Γέφυρας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

20:11
O «H» της 20ης/11/2015 (αρ. φ. 6196) με πρωτοσέλιδο: «Γιώργος Tζωρτζάτος, Γράφω την παραίτησή μου».
21-11
O «H» της 21ης/11/2015 όπου ο δήμαρχος δεν έκαμε αποδεκτή την παραίτησή του.