Αντίθετη η Ενωση Αστυνομικών στην μετακίνηση Αστυνομικών στο Αιγαίο

O πρόεδρος των Αστυνομικών κ. Κώστας Γρηγορόπουλος

Mετά την απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για Ενίσχυση των αστυνομικών διευθύνσεων αστυνομίας Λέσβου, Χίου, Σάμου και Β’ Δωδεκανήσου, η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων έστειλε την ακόλουθη επιστολή:

Προς:

  •  ΠΟΑΣΥ
  •  Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
  •  Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας
  •  Βουλετή κα. Θεοπεφτάτου Αφροδίτη
  •  Γεν. Αστ/κη Δ/νση Περιφέρειας Ιονίων Νήσων
  •  Περιφερειάρχη Ιονίων νήσων κ. Γαλιατσάτο Θεόδωρο
  •  Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Κεφαλληνίας κ. Δρακουλώγκωνα Παναγή.
  •  ΜΜΕ

Σχετ: αριθ 1244/17/419486 από 01/03/2017 διαταγής Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

Με την ανωτέρω σχετική διαταγή το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάζει και από την Διεύθυνση αστυνομίας Κεφαλονιάς (είτε με αίτηση αστυνομικού, είτε με πρόταση της υπηρεσίας) την μετακίνηση τριών αστυνομικών για τα νησιά Λέσβος, Χίος, Σάμος και Β’ Δωδεκανήσου, άμεσα, για τρεις μήνες και με επιπλέον παράταση τριών μηνών.

Η διεύθυνση μας, ήδη έχει αρκετά προβλήματα με την παρούσα αστυνομική δύναμη η οποία είναι ελαττωμένη και αρκετές υπηρεσίες δυσλειτουργούν. Επίσης σε λίγες ημέρες αρχίζει και η τουριστική περίοδος στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, με ότι αυτό συνεπάγεται στις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες. Μάλιστα η διεύθυνση μας ενισχύεται κάθε χρόνο με επιπλέον δυνάμεις την τουριστική περίοδο. Πως είναι δυνατόν να μετακινηθούν αστυνομικοί από μία διεύθυνση με ήδη ελαττωμένη αστυνομική δύναμη, με ήδη αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες λόγο τουριστικού προορισμού, αλλά και να έχει ίδια συμμετοχή σε αριθμό με άλλες διευθύνσεις της ηπειρωτικής Ελλάδας που μετρούν εκατοντάδες αστυνομικούς ή και υπεράριθμους.

Ζητάμε

Την εξαίρεση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κεφαλονιάς από αυτές τις μετακινήσεις, αλλά και την ουσιαστική ενίσχυση της ενόψει της τουριστικής περιόδου.

Αργοστόλι 02/03/2017

Ο πρόεδρος

Κων/νος Γρηγορόπουλος

Ο γραμματέας

Δημήτριος Πασχάκης

  •  Ως ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων ζητάμε οπωσδήποτε την εξαίρεση της Κεφαλλονιάς και Ιθάκης από τις μετακινήσεις αστυνομικών σε αστυνομικές υπηρεσίες σε νησιά του Αιγαίου πρώτον γιατί ήδη η παρούσα δύναμη είναι αρκετά ελαττωμένη αλλά και γιατί ξεκινά η τουριστική περίοδος στα νησιά μας. Απευθυνόμαστε σε κάθε αρμόδιο και ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.

Kώστας Γρηγορόπουλος

Πρόεδρος