Αντίθετο το Επιμελητήριο στη μετακίνηση της ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας

Στ. Σπαθής

Αντίθετο είναι το Επιμελητήριο στην μετακίνηση της ΜΕΘ Αργοστολίου στο Ρίο, και σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας στην Κεφαλονιά είναι πολλά και τα τελευταία χρόνια γίνονται ακόμη περισσότερα. Στους επαγγελματίες-μέλη του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης δεν παρέχεται η υγειονομική περίθαλψη για την οποία πληρώνουν μέσω των εισφορών τους στα ασφαλιστικά ταμεία πολλά χρήματα.

Εδώ και μερικές ημέρες πλανάται πάνω από τα κεφάλια μας ότι η ΜΕΘ που βρίσκεται στο Νοσοκομείο Αργοστολίου (Δωρεά Βεργωτή) θα μεταφερθεί στο Νοσοκομείο του Ρίου διότι εδώ στην Κεφαλονιά δεν μπορεί να λειτουργήσει. Οι επαγγελματίες Κεφαλονιάς-Ιθάκης και εμείς ως Επιμελητήριο διαφωνούμε κάθετα με την απομάκρυνση της ΜΕΘ. Απαιτούμε από τον Δήμαρχο να λάβει ξεκάθαρη θέση και από την Βουλευτή μας να σταματήσει αυτό το «υγειονομικό έγκλημα» που πάει να συντελεστεί στο νησί μας. Ζητάμε να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις έτσι ώστε να λειτουργήσει η ΜΕΘ του νοσοκομείου στο Αργοστόλι και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του νησιού μας.

Αλλωστε, η «Δωρεά Βεργωτή» έγινε προς τους Κεφαλλονίτες και Θιακούς κατοίκους των νησιών μας και φυσικά για τους επισκέπτες μας. Το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης θα σταθεί εμπόδιο στην απαξίωση της ΜΕΘ Αργοστολίου και στη μεταφορά της στο νοσοκομείο του Ρίου, μια ΜΕΘ που έχει σύγχρονο και πανάκριβο εξοπλισμό, αλλά παραμένει αδρανής.

Ο πρόεδρος

του Επιμελητηρίου

Σταύρος Σπαθής