(Αν)ύψωση νέας σημαίας

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

Eπέμενε και μούλεε φίλος εκ Πυλάρου καταγόμενος, πως θα έπρεπε, οι Ελληνες πολίτες που οφείλουν χρήματα σε Εφορία, ΙΚΑ. ΔΕΗ, Ασφαλιστικό τους Ταμείο, κ.λπ. και δεν μπορούν να τα πληρώσουν -ούτε με δόσεις- να υψώσουν στα σπίτια τους -όσο ακόμη τα κατέχουν-, κατάμαυρες μεγάλες σημαίες!

Μ’ αυτό τον τρόπο θα στελεχώσουν τους ελεγχτές, τους εφοριακούς και όλους τους άλλους, στην καταμέτρηση της κατάντια μας με την πλέον επίσημο και ασφαλή τρόπο και θα παρέχονται παράλληλα, εύκολα, τα διάφοραα στατιστικά στοιχεία…

-Τάχασε όμως όταν τον έβρισα και τούπαπως πρέπει να γίνει το αντίθετο. Δηλαδή οι «καθαροί», οι λιγότεροι, να υψώσουν λευκές σημαίες. Ετσι, θα κερδηθεί πολύτιμος χρόνος στην καταμέτρηση. Σκέψου και το άλλο: Λίγοι θα είναι εκείνοι, αλλά και οι ξένοι, που με τις μαύρες σημαίες, θα πιστέψουν ομαδικούς θανάτους με την ένδειξη πένθους; Οτι μας έπιασε αρρώστεια; Πανούκλα, λέπρα, τύφος, ελονοσία, …λυσσαντερία; Και θα μας θερίσει όλους; Ποιός θα μείνει να παραθερίσει στη Χώρα μας; Πάει περίπατο και η …βιομηχανία μας στον Τουρισμό στην περίοδο της ..ανάπτυξής μας. Και δεν θα τα ξαναπατήσει ποτέ κανείς. Θα τραβήξουν για την Δημοκρατική Τουρκία!

Αν αυτό σας φαίνεται τρελό, ενίοτε τρισευτυχισμένοι, δεν έχετε καταλάβει το τι συμβαίνει σ’ αυτή τη Χώρα. Η’ μάλλον το τι δεν συμβαίνει! Δεν υπάρχει νους να συλλάβει και πέννα να γράψει την αληθινή μας ιστορία.

Εγώ επιμένω πως άπαντες οι Χριστιανορθόδοξοι, πρέπει κάτω από το εικονοστάσι τους να βάλουν έγχρωμη φωτογραφία σε πανάκριβη κορνίζα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Θόδωρου Πάγκαλου. Γιατί; Διότι ο μεν πρώτος είπε κάποτε «Η Ελλάς κατάντησε ένα απέραντο φρενοκομείο» και ο δεύτερος που μετεγενέστερα είπε (διεπίστωσε): «Η Χώρα κατάντησε μπουρδέλο».

ΥΓ (αστείο εποχής)

Αν ο λαός πρέπει να πάρει τη τύχη του στα χέρια του, ο λαγός πρέπει να την πάρει στα πόδια του αν θέλουν να γλιτώσουν …αμφότεροι.