Αν και η Κεφαλονιά «κείται μακράν»…

EINAI ολοφάνερο ότι το τελευταίο διάστημα, οι όχι και τόσο καλές σχέσεις της χώρας μας με τη γειτονική Τουρκία, έχουν περάσει σε μία πολύ επικίνδυνη περίοδο για την ειρήνη στην περιοχή με ευθύνη πάντα της γείτονος!

Η Εγκληματική Αδίστακτη φιγούρα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενός τυχοδιώκτη ηγέτη που ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα από τις παραγκουπόλεις της Πόλης και έφτασε να κατοικεί στο Λευκό Σαράι της Αγκυρας ως Νεοσουλτανίσκος, ταράζει για μία ακόμη φορά τα νερά της Μεσογείου!

Ο Ερντογάν σαν ηγέτης Μαφίας απειλεί Θεούς και Δαίμονες, δεν έχει διστάσει να τα βάλει με τη Γαλλία, τη Ρωσία, τη Συρία, την Αίγυπτο, τη Λιβύη, Κύπρο και Ισραήλ.

Φυσικά Αγαπημένος του στόχος λόγω φθόνου είναι η Ελλάδα. Σε μία κατάσταση Οργής και Πανικού από μία οικονομία σε κατάρρευση καθώς και τις αλλεπάλληλες στρατιωτικές ήττες σε Συρία και Λιβύη, προχωρά σε ένα αδίστακτο σκληρό πόκερ με αβέβαιη έκβαση!

Έχει ξεκινήσει έναν υβριδικό πόλεμο κατά της χώρας μας με “Υπερόπλο” τους Χιλιάδες παράνομους Μετανάστες τους οποίους και προτρέπει να περάσουν τα Ελληνοτουρκικά Σύνορα! Ανάμεσά τους έχει κατά πάσα πιθανότητα “Τούρκους κρυφούς κομμάντος”, τρομοκράτες και εγκληματίες που άφησε από τις Φυλακές, παλιό κόλπο του έτερου Δειλού Κεμάλ!

Αίσθηση όμως έχει κάνει η πρόθεση να στείλει Υποβρύχια μεταξύ Κεφαλλονιάς και Ζακύνθου! Αν Αναλογιστούμε ότι υπάρχει Τουρκική Ναυτική Βάση στην Αλβανία (Β.Ηπειρο) Αυλώνας και ότι τα νησιά μας δε διαθέτουν Στρατιωτικές Δυνάμεις, μπορούμε να θέσουμε το εξής ερώτημα: Θα μπορούσε τα Νησιά μας να γίνουν στόχος προς Αιφνιδιασμό μας, από τον Ημιπαράφρονα Σουλτάνο;

Αν και η Κεφαλλονιά “Κείται Μακράν” για την Εχθρική Τουρκία, θα μπορούσε να είναι στόχος ή ακόμα και η Κέρκυρα;

Ίσως καλό θα είναι η τοπικοί και όχι μόνον Άρχοντες να είναι σε ετοιμότητα για το πιο απίθανο και τρελό σενάριο διότι οι καιροί ου μενετοί και η εποχή μας υπερβολικά απίθανη και τρελή επίσης.

*Δικηγόρου