Αν και ο καιρός είναι …ζόρια «το τσικνίσαμε» για τα καλά!

Αν και ο καιρός δεν βοήθησε χθες καθ’ ότι ήταν συννεφιασμένος και βροχερός, εντούτοις αρκετά ήτανε τα σημεία και στα δύο νησιά μας που τo τσίκνισμα είχε την τιμητική του!

Στο Αργοστόλι ένα δυνατό τσίκνισμα έγινε το πρωΐ στο Εργοστάσιο Νερού της ΔΕΥΑΚ στον Κούταβο, όπου πρωτοστάτησε ο πρόεδρος της Επιχείρησης Σταύρος Σπαθής, ενώ πήραν μέρος κι’ άλλοι τοπικοί παράγοντες.

Η Τσικνοπέμπτη γιορτάστηκε και στην Πλατεία Καμπάνας, όπου με την χορηγία των επαγγελματιών του Αργοστολίου, μικροί και μεγάλοι τσίκνισαν με σουβλάκια και κρασιά. Στην εκδήλωση ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Βάλσαμος» μοίρασε παραδοσιακά ριζόγαλα, ενώ τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου λόγω βροχής δεν χόρεψαν τους παραδοσιακούς χορούς στην Πλατεία Καμπάνας, όπως προβλεπόταν, αλλά στο Σχολείο τους.

O dj Μάκης Κλωνής είχε τα ηνία της μουσικής όλη την υπόλοιπη ώρα, κρατώντας το τέμπο στα ύψη.

Μία όμορφη γιορτή έγινε και στο Δημοτικό Γηροκομείο στον Αγιο Ανδρέα στα Περατάτα, που διοργάνωσαν οι κυρίες του Δοικητικού Συμβουλίου και το προσωπικό.

Οι τρόφιμοι του Ιδρύματος σε καρναβαλική διάθεση γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη, παρέα με το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό

Τσίκνισμα είχαμε και στο Cosi Food and Drinks στην Πλατεία Αργοστολίου, με την νεολαία της πόλης μας να διασκεδάζει και να τσικνίζει, αψηφώντας τη βροχή. Εκεί παραβρέθηκε και ο τ. περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος και η σύζυγός του Γιώτα Αποστολάτου.

Στο χώρο του ΑΒ Βασιλόπουλου στα Κοκύλια έγινε το καθιερωμένο τσίκνισμα και όλη η περιοχή γέμισε με τσίκνα.

Επίσης, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου και το 5ο Νηπιαγωγείο Αργοστολίου, γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη με σουβλάκια, μουσική και πολύ κέφι, ενώ το Ειδικό Νηπιαγωγείο Περατάτων έστησε και αυτό τις ψησταριές του και διασκέδασαν μικροί και μεγάλοι.

ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ

Οπως κάθε χρόνο, το Σώμα Λιμενικών στο Αργοστόλι έστησαν τις δικές τους ψησταριές, στον προαύλειο χώρο του Λιμεναρχείου, τιμώντας τη μέρα του τσικνίσματος. Στο τσίκνισμα παρευρέθηκε και ο Λιμενάρχης Θανάσης Σιούτης, αλλά πολύς κόσμος.

ΠΟΡΟΣ

Στον Πόρο οι ψησταριές στήθηκαν στο Λιμάνι από τους καραβοδέτες που ταρτάριζαν με τσικνιστά και άλλα εδέσματα τον κόσμο.

ΛΗΞΟΥΡΙ

Αργά το απόγευμα έστησε ο Δήμος Ληξουρίου στην Κεντρική Πλατεία Ληξουρίου τις ψησταριές, προσφέροντας στους Παλικισιάνους ένα παραδοσιακό γλέντι με τα χορευτικά των Συλλόγων “Αετός” Καμιναράτων και “Ιόνιος Πνοή” με  χορούς και τραγούδι με τη συνοδεία της ορχήστρας “Μόντε Νέρο”.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι του νεοσύστατου Δήμου Ληξουρίου γιόρτασαν και αυτοί την Τσικνοπέμπτη, στήνοντας τις δικές τους ψησταριές με ψητά και αναψυκτικά.

Από το πρωϊ όμως στο Ληξούρι έξω από τα πολλά μαγαζιά τσίκνισαν οι καταστηματάρχες με τις παρέες τους, ενώ η Τσικνοπέμπτη γιορτάστηκε μέχρι αργά το βράδυ σε οργανωμένα τσικνίσματα σε πολλά εστιατόρια και ψησταριές, αλλά και σε μπαράκια της πόλης.

Οι ψησταριές πήραν …φωτιά και στο Κλιμάκιο της Πυροσβεστικού Σώματος στο Ληξούρι από χθες το πρωϊ, που έστησε το προσωπικό βάρδιας του Κλιμακίου, γιορτάζοντας τη μέρα.

Τσίκνισαν όμως και γιόρτασαν την μέρα και οι μαθητές της Κεφαλονιάς, αφού σε πάρα πολλά σχολεία άναψαν τα κάρβουνα, και οι μαθητές μας, σε όλες τις βαθμίδες, γιόρτασαν με πολύ κέφι, χορό και τραγούδι την Τσικνοπέμπτη.

ΙΘΑΚΗ

Λόγω τις κακοκαιρίας αναβλήθηκε το καθιερωμένο τσίκνισμα στην Πλατεία στο Βαθύ της Ιθάκης, όμως πήραν φωτιά οι ψησταριές σε όλα τα σχολεία της Ιθάκης, καθώς και στο Κιόνι, όπου ο Ομιλος με ζωντανή μουσική προσέφερε στους παρευρισκόμενους ψητά εδέσματα, με χορό και τραγούδι.

Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών χθες, το καθιερωμένο ψήσιμο της Προόδου στην Πλατεία, μεταφέρθηκε για την Κυριακή του Καρναβαλιού (από τις 11 π.μ.) στο περιθώριο της παρέλασης και των υπόλοιπων δρώμενων.

ΑΒ Βασιλόπουλος
Cosi
Πυροσβεστική Ληξουρίου
Ειδικό Νηπιαγωγείο Περατάτων
ΚΑΠΗ Ιθάκης
Δημοτικό Γηροκομείο
5ο Νηπιαγωγείο Αργοστολίου
Πλατεία Καμπάνας