
-Τι θέλεις να πεις δηλαδή, όλοι οι άλλοι άνθρωποι κάνουν λάθος;
– Δεν είπα αυτό. Αυτό που λέω είναι πως οι περισσότεροι δεν έχουν δική τους άποψη. Υιοθετούν απόψεις άλλων
Επηρεάζονται πολύ από τα ΜΜΕ, παρόλο που γνωρίζουν ότι δεν είναι αντικειμενικά και υποκρίπτεται ιδιοτέλεια των «συμφερόντων» που εκπροσωπούν.
– Δεν σε ενδιαφέρει η άποψη της πλειοψηφίας, της λογικής, του μέσου ανθρώπου τέλος πάντων, ή της κοινωνίας όπως θα λέγαμε;
– Όχι. Έχω καταλάβει από καιρό ότι η λογική δεν επαληθεύεται πολλές φορές. Οι πολλοί δεν έχουν «ειδικές» γνώσεις και η γνώμη τους επηρεάζεται από επιτήδειους λογοπλάνους.
Τα κριτήρια μας, είναι τις περισσότερες φορές ατομικά και όχι ομαδικά. Ας καίγεται το σπίτι του γείτονα αρκεί να μην καεί το δικό μας.. Συνεχίζουμε να κρίνουμε σαν είδος και αρνούμαστε να δεχτούμε; την ευθύνη και την υποχρέωση να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας, ακόμα και αν μας οδηγεί με βεβαιότητα στην καταστροφή. Στο τέλος βυθίζουμε το καράβιπου θα μας έσωζε και χανόμαστε μαζί του.
– Θεέ μου, τι σκέψεις είναι αυτές; Επιτρέπεται να σκέφτεσαι τόσο αρνητικά. (Μια φωνή φωνάζει μέσα μου).
– Σωστά απαντώ και αλλάζω το «σενάριο» και σκέφτομαι θετικά.
Να σωθεί το περιβάλλον. Ο πλανήτης να ομαλοποιήσει την εξέλιξη του, έτσι που να δώσει την ευκαιρία στον άνθρωπο να αποκαταστήσει τη φθορά και ταυτόχρονα να δημιουργήσει – προετοιμάσει τις προυποθέσεις μιας ομαλής, ασφαλούς μετάβασης- μετοίκησης,όταν στο απώτερο μέλλον οι συνθήκες το επιβάλλουν και να εξασφαλήσει έτσι την επιβίωση του είδους και του πολιτισμού που ανέπτυξε η ευφυία του.
Δεν είναι λίγο νωρίς να σκέφτεσαι τι θα γίνει σε εκατομμύρια χρόνια, όταν ο ήλιος μας θα αρχίσει να κάνει «νερά» και η ζωή μας εδώ από παράδεισος γίνει κόλαση.
Όχι δεν είναι νωρίς και ευτυχώς που κάποιοι ήδη τόχουν καταλάβει και ψάχνουν το καινούργιο μας «σπίτι».
Θα είναι εύκολο κάτι τέτοιο; Όχι βέβαια, αλλά αυτό είναι το λιγώτερο. Σκέψου ότι 100 χρόνια μόλις πριν δεν υπήρχαν ασπιρίνες στα νοσοκομεία, ούτε αξονικές ή μαγνητικές ακτινογραφίες. Όταν δεν είχαμε κινητά ή ακίνητα τηλέφωνα, ούτε ντρονς ή πυραύλους, ούτε JPS και 5G συχνότητες και φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για computer ή τεχνική νοημοσύνη..
Το πιο σπουδαίο όμως ήταν ότι απελευθερώθηκε η σκέψη μας και μπορεί να αναζητά το αδύνατο, απροσδόκητο, απίθανο, το ακατόρθωτο, το αδιανόητο, το θαύμα και να το επιτυγχάνει.
Ετσι κύτταξε το βράδυ τα αστέρια και είπε:
Ερχόμαστε Το άκουσαν τα παιδιά του και προετοίμασαν τα εγγόνια τους για το …ταξίδι.
Σας εύχομαι καλό «ταξίδι».