Αν χρειασθεί θα «κρεμάσουμε» το Γνήσιο στη μέση της Πλατείας

Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ
Εκδότης-δ/ντής της εφημερίδας ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ Xr.Papadatos1@gmail.com

* O αντιδημαρχος Ευάγγελος Κεκάτος, που όπως είδαμε εξελίσσεται σε …«θεωρητικός» της Δημοτικής Αρχής, στο πρόσφατο άρθρο του «Η σημασία των έργων της Πλατείας» («Η» 22-10-2016, αρ. φ. 6426, σελ. 8), ειρωνεύεται δεόντως και τους «πλατειολόγους» και τους «γεφυρολόγους», οι οποίοι επικρίνουν «τα έργα και τις ημέρες» της Παράταξης του Γνήσιου.

* Να μας συγχωρεί ο κ. αντιδήμαρχος, αλλά εδώ πρέπει να πούμε ότι υπάρχουν σοβαροί και αστείοι «πλατειολόγοι», όπως υπάρχουν σοβαροί και αστείοι «γεφυρολόγοι».

* O Κεκάτος προσέτρεξε ήδη να μας πει ότι η νέα Πλατεία που «θα ολοκληρωθεί σε μερικούς μήνες, θα ξεκινήσει να γράφει το νέο κεφάλαιό της στην Ιστορία του Νησιού», προεξοφλώντας, πριν καλά-καλά αρχίσουν τα έργα, τη σύντομη ολοκλήρωσή τους, καθώς και την ωραιότητά της.

* Δηλαδή, «ακόμα δεν τον είδαμε και Γιάννη τόνε βγάλαμε»…

* Εμείς όμως, ως αντικειμενικοί και ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι, που στηρίζουμε τον Γνήσιο, αλλά ελέγχουμε την εξουσία του λέμε, ώπ, τσεκ απ!

* Από την πρώτη στιγμή που άρχισε το έργο έχουμε θέσει τα προβλήματα που δημιουργούνται, με πρώτα τη «λαμαριανίαση» των καταστημάτων, την αίολη χρηματοδότηση μέσα στην κρίση, καθώς και το χρόνο διεξαγωγής των έργων που ενδέχεται να προσβάλει σημαντικά την επερχόμενη τουριστική περίοδο.

* Και, έπειτα, είναι και το άλλο. Εμείς δεν μπορούμε να προεξοφλήσουμε τί είδους έργο θα παραληφθεί, γιατί ενδέχεται να χρειαστεί να επικρίνουμε κακοτεχνίες και ασχήμιες, πράγματα που απευχόμαστε.

* Είδαμε όλοι τι έγινε με την Γέφυρα…

* Η Γέφυρα…

* Στη Γέφυρα κι ένας …στραβός βλέπει ότι βρίθει κακοτεχνιών και ασχημιών, τις οποίες αναλύσαμε αρχικά με φωτογραφικά ντοκουμέντα, περνοδιαβαίνοντάς την…

* Και στη συνέχεια, για να μην μας πουν κάποιοι ότι υπερβάλουμε και ότι βρήκαμε όλα τα στραβά και τα παράλογα επ’ αυτής, επειδή είμαστε …στενοχωρημένοι που την κλείσανε, πήραμε, με χίλια ζόρια, την αρχιτεκτονική μελέτη από το ΥΠ.Πο και ντοκουμεντάραμε όλα όσα γράψαμε…

* Kαι, φυσικά, πουθενά δεν γράψαμε την πομφόλυγα ότι «οι καμάρες είναι ρηχές», σύμφωνα με το χλευασμό του Κεκάτου.

* Ειλικρινά, θέλουμε όλα τα έργα να τελειώσουνε γρήγορα και να μην χρειασθούν να «περάσουν» μέσα απ’ τη σκληρή κριτική μας. Γιατί αυτό θα είναι το συμφέρον του τόπου μας.

* Oμως, αν πρέπει να κάνουμε δημοσιογραφικό τσεκ-απ, δεν θα διστάσουμε. Ακόμα και αν χρειασθεί να «κρεμάσουμε» τον Γνήσιο στη μέση της Πλατείας.