«Απάντηση στις ανακρίβειες του κ. Έρτσου»

Στ. Σπαθής

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σταύρος Σπαθής εξέδωσε χθες την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο κ. Έρτσος μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, σε μια ακόμη προσπάθειά του να προσβάλλει εμένα ως Πρόεδρο, κατάφερε με ανακρίβειες, να προσβάλλει για άλλη μια φορά τον ίδιο το φορέα, όπως το συνηθίζει άλλωστε.

Την επόμενη φορά που ο κ. ‘Ερτσος θα κρίνει τις εκδηλώσεις ως αποτυχημένες, καλό θα ήταν πρώτα να έχει παρευρεθεί σε αυτές. Θα είχε την μοναδική ευκαιρία να μάθει το λόγο που τιμήθηκε η Levante Ferries, να χειροκροτήσει τους παραγωγούς του Συνεταιρισμού της Ρομπόλας για την μέχρι τώρα πορεία τους, τα Ιχθυοτροφεία που στέλνουν ψάρια μέχρι και την Ν. Υόρκη, όπως είπε ο κ. Γερουλάνος, τον ευεργέτη Βεργωτή, την οικογενειακή επιχείρηση Τζωρτζάτου, τον καινοτόμο Χάρη Χριστοφοράτο, τον Μιχάλη Κόμη που μαζί με τον Δημήτρη Πολλάτο έβγαλαν τόνους σκουπιδιών από τις παραλίες μας πέρυσι το καλοκαίρι. Δυστυχώς για εκείνον, αποφάσισε να κάνει αντιπολίτευση με ψεύδη και όχι με παρουσίες ή πράξεις.

Για την αδελφοποίηση του Επιμελητηρίου μας με το Ελληνοσερβικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος ενημερώθηκε στη συνέλευση Διοικητικού Συμβουλίου στις 26 Ιανουαρίου, παράλληλα με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Εκεί λοιπόν ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε για τις εκδηλώσεις αυτές. Η μόνη ένσταση που εκφράστηκε ήταν από τον ίδιο τον κ. Έρτσο και αφορούσε στην απόδοση των εσόδων του φιλανθρωπικού αγώνα, όπου πήρε το λόγο και ρώτησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ, Δημήτριο αν είναι σωστό να δώσουμε τα χρήματα στο Ορφανοτροφείο ή αν υπήρχε αλλού περισσότερη ανάγκη. Ο Σεβασμιώτατος ενέκρινε την απόφασή μας και μας ευλόγησε να προχωρήσουμε στις δράσεις μας.

Τέλος, όλοι εκείνοι, που κατόπιν εορτής βλέποντας την επιτυχία των εκδηλώσεων, θίχτηκαν γιατί δεν έλαβαν την προβολή που επιθυμούσαν κατά τη διάρκεια αυτών, αλλά και οι ορισμένοι «δικηγόροι υπεράσπισης» της προσωπικής τους προβολής, δυστυχώς δεν έχουν θέση σε ένα σύγχρονο, οργανωμένο, εξωστρεφές, ενεργό Επιμελητήριο για το οποίο προσπαθούμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια με τα στελέχη και τους συνεργάτες μου. Στη προσπάθεια αυτή μας στηρίζουν πάντα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και προτρέπω τον κ. Έρτσο να διαβάσει το Δελτίο Τύπου στις 14/03/2022 «Το μήνυμα του Επιμελητηρίου και ο καθοριστικός ρόλος των Μέσων Ενημέρωσης».

Εμείς συνεχίζουμε δυναμικά την πορεία μας.

Ο Πρόεδρος

Σταύρος Σπαθής

Οι δηλώσεις του κ. Έρτσου ήταν οι ακόλουθες:

Η αποτυχία της επιτυχίας των εκδηλώσεων του διημέρου της 12ης και 13ης Μαρτίου είναι εμφανής.

Ως μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης κοινοποιώ τους προβληματισμούς μου σχετικά με την απονομή των επιχειρηματικών βραβείων και την αδελφοποίηση με το Ελληνοσερβικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος.

Όσον αφορά την βράβευση των «Κεφαλονίτικων» Επιχειρήσεων δεν ξέρω αν θα βρω σε κανένα εταιρικό μητρώο της Κεφαλονιάς την Levante Ferries.

Το να βραβευτούν οι τοπικές επιχειρήσεις που ξεχώρισαν με την δραστηριότητα τους με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Αυτό που δεν με βρίσκει επ ουδενί σύμφωνο είναι ο τρόπος προπαρασκευής και οργάνωσης της απονομής των βραβείων. Δεν καλέστηκε ΔΣ ούτως ώστε με δημοκρατικές διαδικασίες και σεβασμό στα μέλη του ΔΣ να τεθούν προτάσεις, να αξιολογηθούν και να ληφθούν οι αποφάσεις για να βραβευτούν οι πραγματικά καλύτερες επιχειρήσεις.

Μου είναι αδύνατο να πεισθώ ότι δεν βρήκε ο Πρόεδρος μία από τις μικρές επιχειρήσεις που μοχθούν για την ανάπτυξη της επιχείρησης και του τόπου μας, να βραβεύονται, να ξεχωρίζουν σε πανελλήνιο επίπεδο και να ξεχνιούνται σε τοπικό. Όλες αυτές οι επιχειρήσεις και οι άνθρωποι που δίνουν τον καθημερινό αγώνα ξεχάστηκαν. Αντ’ αυτού, είδαμε μεγάλες μονοπωλιακές επιχειρήσεις να βραβεύονται.

Όσον αφορά την αδελφοποίηση με το Ελληνοσερβικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος, ουδεμία αναφορά έγινε και για αυτό το θέμα στο σύνολο των μελών του ΔΣ του Επιμελητηρίου. Το ότι δεν αναφέρθηκε και δεν συμμετείχε επίσης στην οργάνωση και αδελφοποίηση ο Πρόξενος της Σερβίας στην Κεφαλονιά που τόσα έχει προσφέρει δείχνει ποιος έχει αποκλειστικά την ευθύνη.

Όσο για την παρουσίαση των εκδηλώσεων σίγουρα τα κεντρικά ΜΜΕ ενημέρωσης είναι μαγνήτης, όμως με μια σωστή προεργασία και με τόσους έμπειρους, έγκριτους και ικανούς δημοσιογράφους που διαθέτει ο τόπος μας θα είχαμε επιτύχει τα ανάλογα. Δηλώνω αντίθετος με την απαξίωση τους.

Συγχαίροντας την προσφορά των καλαθοσφαιριστών που μας τίμησαν με την παρουσία τους και τον ΝΕΟΛ Ληξουρίου για την εκδήλωση για την ενίσχυση του Ορφανοτροφείου ο «Σωτήρ».

Είμαι πάντα στην διάθεση των συναδέλφων και των ΜΜΕ.

Παναγής Έρτσος

Μέλος του ΔΣ του ΕΒΕΚΙ