Απίστευτη διάσωση κολυμβητή και ναυαγοσώστη με ελικόπτερο στο Μύρτο

Ηλίας Παπαγεωργόπουλος

Αίσια κατάληξη είχε η περιπέτεια ενός παράτολμου κολυμβητή, ο οποίος παρά τους ισχυρούς ανέμους 7 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή του Μύρτου επέλεξε να βουτήξει την περασμένη Παρασκευή το βράδυ στη διάσημη παραλία μας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιστρέψει στην στεριά.

Ο ναυαγοσώστης, που είχε σχολάσει, έπεσε στο νερό για να τον βοηθήσει, αλλά παρασύρθηκε και εκείνος από το κύμα, οπότε και οι δύο καλούσαν σε βοήθεια.

Τελικά, επιστρατεύθηκε ελικόπτερο για τη διάσωση τους. 

Στη συνέχεια, τους παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που μετέφερε αμφότερους στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, για προληπτικούς λόγους.

Ο ναυαγοσώστης Ηλίας Παπαγεωργόπουλος, που βούτηξε στη θάλασσα για να σώσει κολυμβητή που κινδύνευε, περιέγραψε τις δραματικές ώρες, που έζησε στη θάλασσα του Μύρτου το βράδυ της Παρασκευής. Όπως είπε ο ναυαγοσώστης, περίπου στις 8 το βράδυ ενημερώθηκε από μέλος της ομάδας του, ότι κινδυνεύει ένας νεαρός στον Μύρτο. 

Αμέσως, όλη η ομάδα πήγε στο σημείο όπου βρισκόταν ο κολυμβητής, καταστρώνοντας το σχέδιο διάσωσης. Όμως ο νεαρός παρόλο που είχε πιαστεί από τις πλευστικές συσκευές μας, άρχισε να πανικοβάλλεται και να μη μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση. Από την άλλη πλευρά, ήταν απαγορευτικό να μπει το σκάφος μέσα λόγω των 7 μποφόρ.

Έτσι ο Ηλίας Παπαγεωργόπουλος βούτηξε στη φουρτουνιασμένη θάλασσα και έφτασε κοντά του. Το σκοινί που τους πέταξαν οι διασώστες  από την ακτή, λειτούργησε σαν άγκυρα.

Οι δύο νέοι πάλευαν με τα τεράστια κύματα για έξι ώρες!

«Ο νεαρός δεν αισθανόταν καλά. Έπρεπε να το διαχειριστώ. Σκέφτηκα λοιπόν να του μιλάω για πολλά πράγματα. Η κατάσταση δυσκόλευε. Ο νεαρός έπαθε ναυτία. Ο θόρυβος των κυμάτων δεν μας άφηνε να ακούμε τίποτα… Μέχρι που μετά από έξι ώρες είδαμε στον ουρανό το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού», αναφέρει ο Ηλίας Παπαγεωργόπουλος.