Απίστευτη διαφημιστική καμπάνια. To γραφείο κηδειών Wathan Funeral Home παροτρύνει: “Γράψτε μηνύματα ενώ οδηγείτε”

Η παρότρυνση είναι ξεκάθαρη. Η πινακίδα γράφει «Γράψτε μηνύματα ενώ οδηγείτε». Την υπογράφει το γραφείο κηδειών με όνομα Wathan Funeral Home.

Μόνο που δεν υπάρχει γραφείο με αυτό το όνομα. Είναι μια επινόηση των Αρχών. Ένας ευρηματικός τρόπος, με γενναίες δόσεις καυστικού χιούμορ και αρκετή ειρωνεία. Που ίσως αγγίζει περισσότερο τους οδηγούς από τις απλές συμβουλές, τις οποίες όπως φαίνεται αγνοούν.

Όσοι κάνουν μια έρευνα στο Google για το γραφείο κηδειών Wathan Funeral Home, θα βρουν μια ιστοσελίδαστην πρώτη σελίδα της οποίας υπάρχει το παρακάτω μήνυμα:

«Για να είστε εδώ, μάλλον έχετε δει την πινακίδα “Γράψτε μηνύματα ενώ οδηγείτε”. Και μάλλον  έχετε μπει στην ιστοσελίδα μας για να διαμαρτυρηθείτε για την καμπάνια μας. Ίσως να έχετε και δίκιο. Είναι φρικτό για ένα γραφείο κηδειών. Αλλά δεν είμαστε γραφείο κηδειών. Προσπαθούμε απλώς να κάνουμε τους πολίτες να σταματήσουν να γράφουν στο κινητό ενώ οδηγούν, που σύμφωνα με έρευνες έχει οδηγήσει στο θάνατο περισσότερους οδηγούς (η έρευνα αναφέρεται στο Ontario) από ότι το αλκοόλ και η οδήγηση…».

wathan-funeral-home-billboard

(drive.gr)