Απίστευτος «διάλογος» Τσίπρα-Πολάκη

Δεν υιοθέτησε ο Αλέξης Τσίπρας την άποψη του βουλευτή του, Παύλου Πολάκη, ότι η ΝΔ είναι κόμμα δωσιλόγων. Το απίστευτο είναι ότι ο κ. Πολάκης απάντησε, και επιμένει.

Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρώην υπουργός του στη συζήτηση της Προανακριτικής, είπε: «Δεν θεωρώ τη ΝΔ παράταξη των δωσιλόγων, όπως και ο Κολοκοτρώνης δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ. Σε μία πολιτική αντιπαράθεση ακούγονται και υπερβολές. Οι παρατάξεις έχουν την ιστορία τους. Δεν είναι η ΝΔ παράταξη δωσιλόγων όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η παράταξη του Κουφοντίνα όπως μας έχουν κατηγορήσει», είπε, απαντώντας έτσι στον Παύλο Πολάκη που τα είχε υποστηρίξει σε πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση για την Προανακριτική για τον Νίκο Παππά.

Ο Παύλος Πολάκης δεν το άφησε να πέσει κάτω, διαφώνησε με τον κ. Τσίπρα και έγραψε στο Facebook: «Να το επαναλάβω για να τελειώνουμε με τις «παρανοήσεις»: Η ιστορία της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους είναι η ιστορία της πάλης δυο παρατάξεων. Της προοδευτικής δημοκρατικής αριστερής που εξέφραζε την κοινωνική πλειοψηφία ΚΑΙ της συντηρητικής, δεξιάς και ακροδεξιάς που εξέφραζε την εκάστοτε μειοψηφία των εκμεταλλευτών και της ολιγαρχίας. Η πρώτη είχε Κολοκοτρώνηδες, Μακρυγιάννηδες, αγωνιστές της εθνικής ανεξαρτησίας και των εργατικών δικαιωμάτων, Βελουχιώτηδες,114, Πολυτεχνείο, Αλλαγή. Η δεύτερη φτιάχτηκε από τους κοτζαμπάσηδες τους Τουρκοκρατίας και σε αυτήν βρήκαν καταφύγιο, από μαυραγορίτες και δωσίλογους μέχρι υπόκοσμο των Γκοτζαμάνηδων και χουντικούς!!

Τέλεια και παύλα! Η ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει!»

 

 

 

 

 

 

(iefimerida.gr)