Απίστευτο! Η Μελάνια Τραμπ ξεπατίκωσε λέξη προς λέξη μια ομιλία της Μισέλ Ομπάμα που πριν είχε κάμει το …2008 (photos και video)

Δεν πίστευαν στ’αυτιά τους. Την Δευτέρα το βράδυ, 18 Ιουλίου, στο Κλήβελαντ, ορισμένοι Αμερικανοί με καλή μνήμη άκουσαν την ομιλία της Μελάνια Τραμπ και κατάλαβαν ότι κάπου την είχαν ξανακούσει.

Σιγά σιγά οι υποψίες έγιναν βεβαιότητα. Επρόκειτο για ομιλία της Μισέλ Ομπάμα το 2008, όταν ο νεαρός τότε γερουσιαστής Μπαράκ Ομπάμα θα έπαιρνε το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος για να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ.


Ολόκληρα κομμάτια και μεγάλες παράγραφοι από την ομιλία της Μισέλ μεταφέρθηκαν αυτούσια στο στόμα της Μελάνια Τραμπ. Η Μισέλ Ομπάμα έλεγε, για παράδειγμα:
«Ο Μπαράκ κι εγώ μεγαλώσαμε με πολλές κοινές αξίες: ότι πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να αποκτήσεις αυτό που θέλεις στη ζωή. Ότι ο λόγος σου σε δεσμεύει και ότι πρέπει να κάνεις αυτό που λες. Ότι πρέπει να συμπεριφέρεσαι στους ανθρώπους με σεβασμό και αξιοπρέπεια…»
Η Μελάνια Τραμπ άλλαξε μόνο τα ονόματα και τους χρόνους αφού είπε ότι οι γονείς της από την πιο νεαρή της ηλικία έκαναν αυτό ακριβώς.
«Από τη νεαρή μου ηλικία, οι γονείς μου με σημάδεψαν με αξίες. Όπως ότι πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να αποκτήσεις αυτό που θέλεις στη ζωή, ότι τα λόγια σου είναι συμβόλαιο και ότι πρέπει να κάνεις αυτό που λες» είπε στην ομιλία της η Μελάνια Τραμπ.


Ντυμένη με ένα υπέροχο λευκό φόρεμα και ψηλές γόβες η Μελάνια Τραμπ ανέβηκε στη σκηνή μετά από μια σύντομη παρουσίαση του Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος την κάλεσε να μιλήσει λέγοντας «η σύζυγός μου, μια υπέροχη μητέρα, μια απίστευτη γυναίκα».
Η Μελάνια Τραμπ, πρώην μοντέλο, 46 ετών σήμερα, σε μια καλοσκηνοθετημένη και καλοδουλεμένη ομιλία, παρουσίασε τον σύζυγό της ως γλυκύτερο και ηπιότερο από τον άνδρα που είναι δημόσια γνωστός.
«Είναι πάντα εκεί όταν χρειάζεται, είναι ευγενικός και δίκαιος και νοιάζεται» είπε η Τραμπ σε μια ομιλία που ήταν τελικά το βασικό event της βραδιάς. «Αυτή η καλοσύνη του δεν είναι πάντα εμφανής, αλλά είναι πάντα καλοσυνάτος. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που τον ερωτεύτηκα», πρόσθεσε η Μελάνια.


Η Μελάνια Τραμπ είναι Σβολένα πρώην μοντέλο και βρέθηκε κάθε λεπτό στο πλευρό του Τραμπ σε όλη την προεκλογική εκστρατεία. Ωστόσο, δεν είχε ποτέ μιλήσει ως χθες και η εμφάνισή της ήταν κρίσιμη για τον υποψήφιο πρόεδρο των ρεπουμπλικανών. Η ομιλία της στο Κλήβελαντ κρίθηκε πολύ επιτυχημένη παρότι μίλησε μόνο 10 λεπτά με βαριά προφορά.
Η ομιλία της ήταν εντελώς προσωπική και στόχευε στην συγκίνηση. Μίλησε για τη χώρα της, για την οικογένειά της, για την αδελφή της Ινές, για την «κομψή και σκληρά εργαζόμενη μητέρα της Αμαλία», για τον πατέρα της Βίκο ο οποίος της «μετέδωσε το πάθος για τις μπίζνες και για τα ταξίδια».


Το 46χρονο πρώην μοντέλο έδωσε επίσης μια πρόγευση του τι θα κάνει αν γίνει η Πρώτη Κυρία της Αμερικής.
«Θα χρησιμοποιήσω αυτό το υπέροχο πλεονέκτημα για να βοηθήσω ανθρώπους στη χώρα μας που το χρειάζονται περισσότερο», είπε και πρόσθεσε ότι θα βοηθήσει γυναίκες και παιδιά επειδή «είναι μια από τις πολλές προτεραιότητες που έχω στην καρδιά μου».

«Γράφοντας την ωραία ομιλία της, η ομάδα της Μελάνια κράτησε σημειώσεις από τις πηγές έμπνευσης της ζωής της και, σε ορισμένες περιπτώσεις, περιέλαβε αποσπάσματα που αντανακλούν τις ίδιες τις σκέψεις της».., αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Τζέισον Μίλερ, μέλος της επικοινωνιακής ομάδας του υποψήφιου. «Η εμπειρία της μετανάστευσης της Μελάνια και η αγάπη της για την Αμερική τροφοδότησαν αυτήν την ομιλία και διασφάλισαν την επιτυχία της…»

(iefimerida.gr)