Απαγγελία κατηγοριών σε 62

Αντιμέτωπα με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα βρίσκονται 62 άτομα τα οποία όπως προκύπτει από το τελικό στάδιο της ανάκρισης εμπλέκονται στο σκάνδαλο της «Αχαϊκής Συνεταιριστικής τράπεζας» και του λουκέτου που προήλθε στη συνέχεια σε αυτή.

Τα αδικήματα για τα οποία αντιμετωπίζουν έχουν τον χαρακτήρα του συλλήβδην και το δικαστήριο θα είναι αυτό το οποίο θα αποφασίσει για ποιους και πόσους από αυτούς αφορούν αυτά.

Στο μεταξύ σωρεία ερωτημάτων προκαλεί το γεγονός, πως όπως προκύπτει από επίσημα έγγραφα ,που αφορούν στην αλληλογραφία μεταξύ τράπεζας της Ελλάδος και Αχαϊκής, το πρόβλημα στη διαχείριση των χρημάτων είχε εντοπιστεί αρκετό καιρό πριν επέλθει το μοιραίο για αυτή, αλλά τα στοιχεία είχαν αποκρυφτεί .

Αποκαλυπτικό των όσων συνέβησαν στο… «βασίλειο» της Αχαϊκής είναι το γεγονός, πως την ίδια ώρα που από τους ελέγχους της τράπεζας της Ελλάδας διαπιστώνοντο παρατυπίες , παρανομίες αλλά και προβλήματα σε αυτή, στελέχη της συνεταιριστικής τράπεζας συμμετείχαν σε κορυφαία όργανα τα οποία σχεδίαζαν την πολιτική του τραπεζικού συστήματος της χώρας!

Το γεγονός ότι η τράπεζα της Ελλάδος έκανε τα στραβά μάτια για μεγάλο χρονικό διάστημα στα όσα συντελούντο στην Αχαϊκή και τα οποία απέφεραν το κλείσιμο της, οδήγησε τους μεριδιούχους να προχωρήσουν σε κατάθεση μηνύσεων κατά της διοίκησής της.

(patrastime.gr)