Απαντάει στον Γερούν ως …«Μιά πουτάνα του Νότου»!

Σία Αναγνωστοπούλου

Με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο σχολίασε η βουλευτής Αχαΐας και τ. υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου τις δηλώσεις του προέδρου του Γιούρογκρουπ, Γερούν Ντάισεμπλουμ, πως οι χώρες του Νότου σπαταλούσαν τα λεφτά τους σε ποτά και γυναίκες.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, κάλεσε όλες τις γυναίκες του Νότου να υπογράψουν διακήρυξη που θα σταλεί και θα διαβαστεί στη Ρώμη με σκοπό να «αναδείξουν το αντιδημοκρατικό πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού». Υπογράφει μάλιστα ως «Μια ”Πουτάνα” του Νότου»!

Ιδού η ανάρτηση:

Η Ευρώπη της Δημοκρατίας, της διαλεκτικής, της ισότητας επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά δια στόματος Ντάισελμπλούμ. Οι Νότιοι φάγανε τα λεφτά στις γυναίκες και το αλκοόλ. Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Ότι η πολιτική διεξάγεται με όρους πολιτισμικών χαρακτηριστικών; Δεν υπάρχουν ιδεολογίες, δεν υπάρχουν πολιτικές, υπάρχουν οι “Νότιοι” και οι “Βόρειοι” (κατά το χριστιανοί-μουσουλμάνοι). Ότι οι γυναίκες για την Ευρώπη των δικαιωμάτων και της έμφυλης ισότητας είναι το “λάφυρο” των απολίτιστων Νότιων που τρώνε τα λεφτά των πολιτισμένων Βόρειων (η πολιτική ανάμεσα σε άνδρες, οι γυναίκες “λάφυρο”). Ότι οι Νότιες είναι λίγο ως πολύ “πουτάνες” (άβουλα πλάσματα που τρέφονται από τους απολίτιστους); Η Ευρώπη γιορτάζει τα 60 χρόνια της, και ο κ. Ντάισελμπλουμ (και διάφοροι άλλοι) διαφεντεύουν το μέλλον της. Καλώ τις “πουτάνες” γυναίκες του Νότου να υπογράψουμε διακήρυξη η οποία πρέπει να σταλεί στη Ρώμη και να διαβαστεί. Καλώ τις “πουτάνες” του Νότου να αναδείξουμε το ματσό πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού (περί αυτού πρόκειται), να αναδείξουμε το αντιδημοκρατικό πρόσωπο της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης. Το ζήτημα δεν είναι “γυναικεία” υπόθεση. Αλλά, όπως έλεγε η Σιμόν ντε Μποβουάρ, στις περιόδους κρίσης (πόλεμος, φτώχεια, κλπ) οι γυναίκες (όπως και οι αδύναμες κοινωνικά τάξεις) πληρώνουν πρώτες τη νύφη.

Μία “πουτάνα”

του Νότου