Απευθύνομαι προς τη Δημοτική Αρχή του Νησιού!

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

Την Κυριακή (28 Μαϊου), μετέβηκα στο χωριό μου, στα Κουρουκλάτα, επειδή είχαμε προγραμματίσει συγκέντρωση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, Προέδρου του Δ.Δ. και χωριανών για να συζητηθεί το αναγκαίο πρόβλημα της επανακατασκευής της ανωδομής (κουβουκλίου-Τρούλλου) του κωδωναστασίου του Ι.Ν. Αγίου Χρυσοστόμου, το οποίο επλήγη βαριά από τους σεισμούς του 2014 και καθηρέθη -ως επικίνδυνη, μερίμνη Δήμου Κεφαλονιάς και Κοινότητος-, το 2016!

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε φίλος χωριανός, περνούσε ξυστά από 8 σημεία του δρόμου (τα μέτρησα) στα κατάντη του οποίου έχουν καταρρεύσει οι ξηρολιθοδομές και το μπετόν του καταστρώματος έχει μείνει στον αέρα (ως υπόστεγο…). Υπάρχουν τοποθετημένες οι γνωστές ασπροκόκκινες ταινίες και μερικές πέτρες για να προσέχουν οι οδηγοί. Εννοείται πως δεν συζητείται διέλευση λεωφορείου.

Προβληματίστηκα: Eχουν περάσει 4 χειμώνες και οι οδηγοί «Την έχουν βγάλει καθαρή». Ομως «Μία του κλέφτη, δυό του κλέφτη τρεις και η …καλή του τύχη». Πληροφορήθηκα πως η Δημοτική Αρχή έστειλε μηχανικό και πήρε προμετρητικά στοιχεία. Δεν γνωρίζω αν συντάχθηκε προϋπολογισμός δαπάνης και να προγραμματιστεί στα κατεπείγοντα έργα προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές της Οδού!

Αυτή είναι η εκτίμηση μου, μιά και είμαι ολίγον σχετικός! Δεν ζητούμε ευθύνες για αμέλεια καθόσον είναι γνωστές οι οικονομικές δυνατότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αλλά αν συμβεί το κακό, ποιός θα τρέχει και αυτός θα το …επανορθώσει; Κλείνω με αυτά τα απλά λόγια και παρακαλώ για τη σχετική φροντίδα των αρμοδίων στο αναφερόμενο ζήτημα.