Απλή αναλογική και κυβερνησιμότητα

Πολλά ακούγονται και γράφονται σχετικά με το σχέδιο που υπάρχει για να ανατραπεί με τροποποιητικές διατάξεις και παρεμβάσεις στην λειτουργία των Δήμων, το πνεύμα και η ουσία της Απλής Αναλογικής, με την οποία εκλέχτηκαν τα νέα Δημοτικά Συμβούλια, που θα αναλάβουν από την 1.9.19.

Το να είναι λειτουργικός, αποτελεσματικός και να μπορεί να κυβερνηθεί ο Δήμος, ο κάθε Δήμος, είναι σίγουρα πολύ σημαντικό. Αυτό όμως που επιτάσσει η εφαρμογή της Απλής Αναλογικής, είναι η αποτελεσματικότητα και η καλή λειτουργία του Δήμου, να γίνεται με την ευρεία συναίνεση, μετά από διάλογο και προγραμματική συμφωνία.

Οι εκλογές στον Δήμο Αργοστολίου του Μαϊου 2019, ανέδειξαν Δήμαρχο, στον Β’ γύρο, τον Θεόφιλο Μιχαλάτο. Όμως ανέδειξαν, και μάλιστα με άμεση σταυροδοσία δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους από όλες τις παρατάξεις. Μέσα σε αυτούς υπάρχουν πολλοί άξιοι συμπολίτες μας, με γνώσεις, εμπειρία και ελπίζω όρεξη και διάθεση, να προσφέρουν για το καλό του τόπου μας και των δημοτών του. Κανένας δεν περισσεύει, όλοι μπορούν να προσφέρουν.

Επίσης πρέπει να παραδεχτούμε ότι στα προγράμματα όλων των παρατάξεων, υπάρχουν προτάσεις, που είναι σε θετική κατεύθυνση και μάλιστα πολλές από αυτές συμπίπτουν, ή είναι παραπλήσιες. Σε αυτή την φάση που βρίσκεται ο Δήμος, με τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που έχει ( από πού να αρχίσω και που να τελειώσω ), ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΕΓΩΪΣΜΟI ΚΑΙ ΕΤΣΙΘΕΛΙΣΜΟI !!! Πρέπει τα πράγματα να μπουν σε μια σειρά και μια τάξη και να εφαρμοστεί ένα κοινά παραδεκτό πρόγραμμα, που θα έχει την σύμφωνη γνώμη της μεγάλης πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, θα είναι επεξεργασμένο και κοστολογημένο, και εάν είναι δυνατόν να έχει και την έγκριση μιάς Δημοτικής συνέλευσης.

Προτείνω λοιπόν στον εκλεγμένο Δήμαρχο, Θεόφιλο Μιχαλάτο, να πάρει την πρωτοβουλία να καλέσει σε συνάντηση όλες τις Δ. Παρατάξεις και τους εκλεγμένους Συμβούλους, με σκοπό να επιτευχθεί ότι περιγράφω παραπάνω, και με αυτό τον τρόπο και αυτή την συμφωνία και συναίνεση να κυβερνηθεί άξια ο Δήμος μας, για το καλό όλων μας.