«Απορρίπτουμε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο», λέει η Γενική Συνέλευση του Eμποροεπαγγελματικού Συλλόγου

Την Τετάρτη 20-1-2016 πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Κ.&Ι. Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, με θέμα «Tο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση στη βουλή, οι επιπτώσεις στους μικρούς επαγγελματίες και η οργάνωση του αγώνα μας για το επόμενο διάστημα».
Αποφασίστηκαν ομόφωνα οι παρακάτω δράσεις και πλαίσιο διεκδίκησης:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠO ΤΗΝ ΚOΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.

ΑΠOΡΙΠΤOΥΜΕ ΤO ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚO ΝO-ΜOΣΧΕΔΙO ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΣΕΙ OΥΤΕ ΣΤΗΝ ΒOΥΛΗ.

Συνάδελφοι -σσες.
Το σχέδιο νόμου που έχει δημοσιοποιήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, μας καταργεί ουσιαστικά το δικαίωμα πρόσβασης στις παροχές υγείας, πρόνοιας και συνταξιοδότησης που είχαν κατακτηθεί με σκληρούς λαϊκούς αγώνες. Με το νομοσχέδιο για την ιδιωτική ασφάλιση που ήδη έχει καταθέσει προς ψήφιση στη βουλή, προσπαθεί να οδηγήσει τη λαϊκή οικογένεια στους γύπες των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών, δρομολογώντας την οδηγία της Ε.Ε. για την ενίσχυση του λεγόμενου (τρίτου ιδιωτικού πυλώνα ασφάλισης). Φτωχαίνει την συντριπτική πλειοψηφία των μικροεπαγγελματιών-ΕΒΕ, όταν το σύνολο ασφαλιστικών εισφορών και φόρων που τους καλεί να πληρώσουν, φτάνει το 65% του εισοδήματός τους, χωρίς να ξεκαθαρίζει εάν εννοεί το πραγματικό εισόδημα η το τεκμαρτό. Εάν  στο 65% προστεθεί και η φοροληστεία που υφίστανται ο μικροεπαγγελματίας, 26% από το πρώτο ευρώ, προκαταβολή φόρου, τέλος επιτηδεύματος, ΕΝΦΙΑ κ.ά., το σύνολο που βγαίνει να πληρωθεί ξεπερνάει το πραγματικό του εισόδημά. O τρόπος υπολογισμού των συντάξεων φέρνει μειώσεις στους σημερινούς και παλιούς συνταξιούχους μεταβάλλοντας την σύνταξη σε επίδομα φτώχιας.
Η κυβέρνηση να σταματήσει τα ψέματα. Το έργο της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων, με τα βάρη να πέφτουν στα λαϊκά στρώματα το έχουμε ξαναδεί και τα ταμεία δεν σώθηκαν, το μόνο που βιώσαμε ήταν η καταλήστευσή τους, για να χρηματοδοτηθεί το μεγάλο κεφάλαιο.
Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας και διεκδικούμε.

Απόσυρση του νέου αντιασφαλιστικού τερατουργήματος.

Καμία παραπέρα μείωση των συντάξεων. Αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύτηκαν με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Κρατική χρηματοδότηση στα 2/3 των εξόδων του ταμείου.

Άμεση επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης στο προηγούμενο καθεστώτος με προοπτική την παραπέρα μείωση τους.

Συνταξιοδότηση όλων των ασφαλισμένων που συμπληρώνουν συντάξιμη ηλικία, με βάση τις εισφορές που ήδη έχουν καταβάλει και οριστική διαγραφή των χρεών τους.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια  ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Θεσμοθέτηση τέλους επί των κερδών των επιχειρήσεων, κλιμακούμενου προοδευτικά, υπέρ του OΑΕΕ, για κέρδη άνω των 20.000 .

Πάγωμα των χρεών προς τον OΑΕΕ. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.

Δημόσια και δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και πρόνοια.

Kατάργηση του νόμου που μας επιβάλλει την εξοντωτική φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ και αναδρομική διαγραφή των νόμων που επιβλήθηκαν.

Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ

20.000€ αφορολόγητο όριο και επιπλέον 5.000€ για κάθε προστατευόμενο μέλος.

Στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς και των Κέντρων Υγείας του Νομού με μόνιμο προσωπικό και 100% κρατική χρηματοδότηση για την λειτουργεία τους.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤOΥ ΕΜΠOΡOΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚOΥ
ΣΥΛΛOΓOΥ