Απόλυτα επιτυχημένος ο 1ος Ημιμαραθώνιος των μέσα στη χιονοθύελλα!

Άλλη μια καταπληκτική δρομική διοργάνωση στο νησί, έφτασε στο τέλος της με απόλυτη επιτυχία, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και την έντονη χιονόπτωση που επικρατούσε στην περιοχή.

Φυσικά και μιλάμε για τον πρώτο χειμερινό ημιμαραθώνιο των Διλινάτων «το αγκάλιασμα της Ευμορφίας», μια άρτια διοργάνωση, αν και διεξαγόταν για πρώτη φορά στο νησί. Εν τούτοις ο δραστήριος Σύλλογος Δρομέων Κεφαλονιάς σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Διλινάτων τόλμησαν, μαζί τους το ίδιο και οι αθλητές και τα κατάφεραν. Η επιτυχία που προαναφέραμε, μεγάλη και για εμάς αναμενόμενη.

Οι συνθήκες, όπως είπαμε, δεν ήταν οι καταλληλότερες. Ήταν εξαιρετικά απαιτητικές, όπως και η διαδρομή, καθώς πέραν της  κλίσης που ήταν αρκετά ανηφορική για σχεδόν 5κμ, οι συμμετέχοντες, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις αντίξοες καιρικές συνθήκες των ημερών και όπως προαναφέραμε την έντονη χιονόπτωση την ώρα της διεξαγωγής του αγώνα.

Η διαδρομή με έντονο το στοιχείο της περιπέτειας, όπως προειδοποιούσαν οι διοργανωτές και έτσι αποδείχθηκε, περιγράφονταν ως η  έκβαση μιας αυτόνομης ανθρώπινης προσπάθειας στην ανοιχτή φύση, με  έμφαση σε στοιχεία, όπως η αυτοτέλεια, η δύναμη και η τόλμη.

Η έννοια της επιβίωσης αλλά και του «ζην επικινδύνως»  δοκιμάστηκαν από εκείνους τους δρομείς που τόλμησαν με την συμμετοχή τους και στο τέλος, αρκετά καταπονημένοι, ήταν σίγουρα ευχαριστημένοι που κατάφεραν και τερμάτισαν, σε μια μοναδική παράλληλα εμπειρία.

Και για εμάς, όσοι συμμετείχαν είναι νικητές και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!

Στα της διοργάνωσης τώρα……
Οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν σε πολλούς αθλητές εκτός Κεφαλονιάς να παραβρεθούν, αν και υπήρχαν πολλές δηλώσεις. Συνολικά συμμετείχαν και τερμάτισαν 28 αθλητές, άνδρες-γυναίκες. Αριθμός πολύ σημαντικός, αν σκεφθεί κανείς τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, αλλά και την για πρώτη φορά διεξαγωγή του αγώνα.

Στις 9 και 30′ περίπου το πρωί δόθηκε η εκκίνηση του ημιμαραθωνίου αγώνα, συνολικής απόστασης 21Km, με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία του «Μεγάλου χωριού».
Την εκκίνηση του αγώνα έδωσε ο τοπικός σύμβουλος Διλινάτων κ. Αν. Τζωρτζάτος. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Διλινάτων κ. Διον. Κατσούρης.

Οι κατηγορίες 

(άνδρες)

–   16 έως 30 ΕΤΩΝ
–   31-40 ΕΤΩΝ

–   41-50 ΕΤΩΝ

–   51- 60 ΕΤΩΝ

–   61+

 (γυναίκες)
–   16 -34
–   35-45
–   45+

Τα αποτελέσματα

Στους άνδρες πρώτος τερμάτισε ο Παναγιώτης Χάλδας, δεύτερος ο Ανδρέας Καλογηράτος και τρίτος ο Γεράσιμος Κουλουμπής.

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ανδριάνα Βασιλάτου, δεύτερη η Ευαγγελία Σαμώλη και τρίτη η Μαρία Λαμπίρη.

Να αναφέρουμε ότι σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκε δίπλωμα και μετάλλιο συμμετοχής.

Στη συνέχεια και λίγο μετά πραγματοποιήθηκαν και οι απονομές, ενώ στο τέλος τα μέλη του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Διλινάτων πρόσφεραν ένα καλό γεύμα, σε μια ζεστή ατμόσφαιρα στην ταβέρνα “Κούτουπας” με γίδα ντόπια και φασολάδα, ενώ ακολούθησε χορός και πολύ μουσική! Να σημειώσουμε ότι λόγω του καιρού οι απονομές έγιναν στον χώρο της δεξίωσης.

Πολλά συγχαρητήρια για ακόμη μια φορά στον Σ.Δ. Κεφαλονιάς, στους εθελοντές του αγώνα και στον δραστήριο Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Διλινάτων που έκαναν τα πάντα και συνέβαλαν στην επιτυχία του αγώνα, βάζοντας τα θεμέλια για την επόμενη διοργάνωση.

Οι παραπάνω φώτο είναι του Χρ. Τζωρτζάτου

Οι παραπάνω φώτο είναι του Σπ. Κουνάδη

Οι παραπάνω φώτο είναι του Μάκη Λαμπίρη

(sportsthea.gr)