«Αργοστόλι, 260 χρόνια πρωτεύουσα 1757-2017, μιά πολύ δύσκολη πορεία μέσα στον χρόνο»

Ο Πολιτιστικός, Λαογραφικός, Ιστορικός Σύλλογος Κεφαλληνίας και Ιθάκης «ΤΟ ΡΙΦΟΡΤΣΟ» διοργανώνει σήμερα και ώρα 8.30 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος», εκδήλωση με τίτλο: «Αργοστόλι, 260 χρόνια πρωτεύουσα, 1757-2017, μια δύσκολη πορεία μέσα στο χρόνο».

Θα αναδειχθούν άγνωστες πληροφορίες, ακόμα και πριν από την 20η Απριλίου 1757, ημερομηνία που ορίσθηκε πρωτεύουσα το Αργοστόλι. Θα προβληθεί ένα σύντομο ντοκιμαντέρ για την ιστορική διαδρομή της πόλης, ώστε οι εικόνες του παρελθόντος να γίνουν θεμέλια στο σήμερα και να στηρίζουν γερά το αύριο, γιατί η γνώση της ιστορίας σφυρηλατεί με τον καλύτερο τρόπο, την ιδιαίτερή μας ταυτότητα.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, θα ακολουθήσει Κεφαλονίτικο τραταμέντο στο φουαγιέ του θεάτρου.

Mε την αξιοποίηση της τεχνολογίας , θα μεταδώσουμε ζωντανά την εκδήλωση με live streaming διαδικασία, από την σελίδα του συλλόγου μας rifortso.gr , δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους Κεφαλονίτες που θα βρίσκονται εκτός νησιού, να παρακολουθήσουν την εκδήλωση σε πραγματικό χρόνο (real time).

Συμμετέχουν, το Λύκειο Ελληνίδων-Παράρτημα Αργοστολίου, η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά και η Μαντολινάτα Νέων Κεφαλληνίας, υπό την διεύθυνση του κ. Σωκράτη Μπένου.

Είσοδος ελεύθερη.

H εκδήλωση αποτελεί μια συνδιοργάνωση με την ΠΙΝ-Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς, υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κεφαλονιάς. (ΚΕΔΗΚΕ)

Το πρόγραμμα:

Α’ ΜΕΡΟΣ: Χαιρετισμοί-Ομιλίες-Μαντολινάτα

20.30μ.μ.: Έναρξη-Καλωσόρισμα

20.35 μ.μ.: Χαιρετισμός Προέδρου

20.40μ.μ.: Προβολή σύντομου φιλμ για το Αργοστόλι.

20.50μ.μ.: «Στοιχεία για την κοινωνία του Αργοστολίου 120 χρόνια πριν γίνει πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς», κ. Διονύσης Γαρμπής.

21.10μ.μ.: «Ειδήσεις από τα πρώτα 50 χρόνια του Αργοστολίου ως πρωτεύουσας της Κεφαλονιάς», κ. Παναγιώτης Δ. Καγκελάρης.

21.25μ.μ.: Μαντολινάτα των Νέων της Κεφαλληνίας , υπό την διεύθυνση του κου Σωκράτη Μπένου.

21.40μ.μ.: «Το παλιό Αργοστόλι, μέσα από άγνωστες φωτογραφίες του αρχείου της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά», κα Μαριολένη Νεοφύτου.

21.50μ.μ.: «Γέφυρα Δεβοσέτου, η γέφυρα της καρδιάς μας, η έκφραση της θέλησης των αδάμαστων ανθρώπων». κκ Σπυρίδων Καββαδίας και Καππάτος Ορέστης.

Β’ ΜΕΡΟΣ Χορευτικά

22.10 μ.μ.: Χορευτικό πρόγραμμα από το Λύκειο Ελληνίδων-Παράρτημα Αργοστολίου. Μας τιμά με την παρουσία της, η Πρόεδρος κα Ευρώπη Μοσχονά.