Αρθρο-βόμβα για την Τοπ. Αυτοδιοίκηση. Οδηγεί σε παραίτηση δημοτικούς και περιφεριακούς συμβούλους που είναι συνταξιούχοι

Μια απίστευτη διατύπωση του άρθρου 20 παράγραφοι 2 και 3 που περιέχεται στο νέο Ασφαλιστικό οδηγεί δεκάδες δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, που είναι και συνταξιούχοι, να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους αλλά και να επιστρέψουν πίσω χρήματα που έχουν λάβει!
Όπως γράφει η εφημερίδα «Δημοκρατία», το παράλογο άρθρο αναφέρει: «Στην περίπτωση που οι συνταξιούχοι της παραγράφου 1 αναλαμβάνουν εργασία ή αποκτούν δραστηριότητα σε φορείς της γενικής κυβέρνησης, η καταβολή της σύνταξης ή των συντάξεών τους, κύριων και επικουρικών, αναστέλλεται για όσο χρόνο διαρκεί η παροχή της εργασίας τους ή των υπηρεσιών τους ή η δραστηριότητά τους»!
Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι κανένας συνταξιούχος δεν θα συμμετάσχει ξανά σε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, μια και κάτι τέτοιο θα σημάνει την απώλεια της σύνταξής του! Δηλαδή, εάν έχει θέση δημοτικού συμβούλου (ακόμη και χωρίς μισθό ή αποζημίωση), δεν θα μπορεί να παίρνει σύνταξη και δεν θα μπορεί να ζει, εκτός εάν μπει στη λογική της μίζας και των «μαύρων»! Ηδη το «μήνυμα» έχει πάει στην ΚΕΔΕ, που αναμένεται να ζητήσει διευκρινιστική εγκύκλιο από τον αρμόδιο υπουργό Γ. Κατρούγκαλο, ώστε να διορθωθεί εγκαίρως μια απόφαση που θα τινάξει στον αέρα την Αυτοδιοίκηση.
Συνέπειες
Ακόμη, όμως, και εάν με εγκύκλιο, που θα διευκρινίζει ότι δεν τους αφορά όλους, αλλά μόνο όσους αναλαμβάνουν έμμισθη θέση ευθύνης, κανείς συνταξιούχος σε μεσαίου και μικρού μεγέθους δήμο δεν θα μπορέσει να δραστηριοποιηθεί, αφού το ύψος της αποζημίωσης είναι ασήμαντο πλέον μετά τις απανωτές περικοπές.
Αμεση συνέπεια είναι να αποκλειστούν πολίτες-συνταξιούχοι από τα κοινά στο 70% των δήμων της χώρας και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να μετατραπεί σε ένα κλειστό κλαμπ για έχοντες και κατέχοντες ή για άλλους, που θα θελήσουν να κάνουν μπίζνες χωρίς να τους ενδιαφέρει εάν θα λαμβάνουν ή όχι τη σύνταξή τους!

 

katrugalos
Ο υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κατρούγαλος