Αρχίζει αύριο (20/5) ο Εορτασμός της 153ης Επετείου της Ένωσης με την Ελλάδα

Ξεκινάει αύριο (20/5) και ολοκληρώνεται την Κυριακή στα νησιά μας ο 2ήμερος Εορτασμός της 153ης Επετείου της Ενωσης με την Μητέρα Ελλάδα.

Oι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν χωρίς εκπροσώπηση της κυβέρνησης και αναμένεται να δούμε και πάλι το «πάνω-κάτω» στις εξέδρες.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΜΑΙΟΥ 2017

Ώρα 11:00 π.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές παρουσία, του Λυκείου των Ελληνίδων – Παράρτημα Αργοστολίου και αντιπροσωπειών μαθητών σχολείων Αργοστολίου, Α/θμιας Εκπαίδευσης στο Μνημείο των Ριζοσπαστών Ιωσήφ Μομφεράτου, Ηλία Ζερβού – Ιακωβάτου και Γερασίμου Α. Λειβαδά, στο Δημοτικό Κοιμητήριο Αργοστολίου (Δράπανο).

Ώρα 09:00 μ.μ: Επετειακή εκδήλωση, συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων-Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς, με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Κεφαλονιάς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κεφαλονιάς και Ιθάκης «ΙΟΝΙΟΣ ΠΝΟΗ» και τη συμμετοχή του Χορευτικού Ομίλου Ποντίων «ΣΕΡΡΑ», με τίτλο “Χορεύουμε, αντιστεκόμαστε …Από Ανατολή σε Δύση”, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος»

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΜΑΙΟΥ 2017

Χαιρετισμός με κωδωνοκρουσίες και ανάκρουση Εθνικών Εμβατηρίων στους δρόμους της πόλης.

Ώρα 08:00 π.μ.: Έπαρση της Σημαίας.

Ώρα 10:00 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριου.

Μετά την δοξολογία, τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η κ. Κωνσταντίνα Βασιλάτου, Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς.

Ώρα 11:00 π.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ριζοσπαστών.

Ώρα 12:00 μ.μ.: Παρέλαση προ των επισήμων, των θυμάτων πολέμου, αντιστασιακών οργανώσεων, σπουδαστών, μαθητών των σχολείων του Δήμου Κεφαλονιάς, προσκόπων, του Λυκείου των Ελληνίδων – Παράρτημα Αργοστολίου, φορέων κ.λ.π., με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Κεφαλονιάς « Διονύσιος Λαυράγκας», στην παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση, με έναρξη την διασταύρωση της εν λόγω οδού με την οδό Ρόκκου Βεργωτή (Εθνική Τράπεζα) και λήξη της, την διασταύρωση της εν λόγω οδού με την οδό Ιωσήφ Μομφεράτου (προβλήτα Αργοστολίου).

Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη δεξίωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις θα παραστούν οι αρχές και όλοι οι πολίτες, του νησιού μας.

Τα της ιεροτελεστίας, θα ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Κεφαλονιάς, τα της τάξεως, η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς και τα του λιμένος η κ. Λιμενάρχης Αργοστολίου.

Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης, θα έχει ο καθηγητής φυσικής αγωγής κ. Γεράσιμος Πολλάτος.

Τελετάρχης ορίστηκε ο υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς, κ. Μ. Κλαουδάτος.

Ο αντιπεριφεριάρχης

Π.Ε. Κεφαλονιάς και Ιθάκης

ΠΑΝΑΓΗΣ

ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ


Το πρόγραμμα του Εορτασμού της Ενωσης στην Ιθάκη


Το πρόγραμμα Εορτασμού στην Ιθάκη της 153ης Επετείου της Ένωσης της Επτάνησου με την Ελλάδα στην Ιθάκη έχει ως ακολούθως:

Γενικός σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή ώρα του Σαββάτου 20 Μαΐου, μέχρι τη δύση του ηλίου της 21ης Μάίου 2017.

Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων, Δημοτικών Καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 20ης και 21ης Μαΐου.

Κυριακή, 21η Μαΐου 2017

Ώρα 10:30 π.μ.: Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό.

Ώρα 11:00 μ.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων από τις Τοπικές Αρχές, τα Σχολεία, τα Πολιτικά Κόμματα και Σωματεία.

Ώρα 11:30 μ.μ. Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον π.Δήμαρχο, συνταξιούχο δάσκαλο, κ. Γιώργο Βασιλόπουλο.

Μαθητική παρέλαση, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Κοινωφελούς Ομίλου Ιθάκης.

Στις παραπάνω εκδηλώσεις θα παραστούν ο Ιερός κλήρος, οι πάγιοι αποδέκτες προγραμμάτων επισήμων εορτών και εκδηλώσεων και οι κάτοικοι.

Τα της ιεροτελεστίας θα ρυθμίσει ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ιθάκης και τα της τάξης το Αστυνομικό Τμήμα Ιθάκης και το Λιμεναρχείο Ιθάκης στους χώρους ευθύνης τους.

Ο έπαρχος Ιθάκης

ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΙΝΤΗΛΑΣ