Ας γιορτάσουμε χωριστά για να είμαστε του χρόνου μαζί!

Π. Αμούργης

Χρόνια καλά, πολλά και προσεκτικά, σε όλους τους συνδημότες και συνδημότισσες! Εύχομαι εγκάρδια αυτό το Άγιο Πάσχα, αν και όχι τόσο μυσταγωγικό ή κατανυκτικό όσο το περιμέναμε, αλλά άκρως ενωτικό να φωτίσει τις καρδιές όλων. Μπορεί να μην γιορτάσαμε φέτος οι περισσότεροι με τα παιδιά και τα εγγόνια μας, όμως το κάναμε για να γιορτάσουμε μαζί τους του χρόνου. Οι φετινές πασχαλινές γιορτές μας έδωσαν την ευκαιρία για μια ενδελεχή ενδοσκόπηση, να δούμε ποιοι είμαστε, τι μας λείπει, ποιοι μας λείπουν κυρίως και σε ποιους τομείς πρέπει να διορθωθούμε. Με άλλα λόγια, είναι μια ευκαιρία να επιβεβαιωθεί η ρήση του λαού «κάθε εμπόδιο για καλό».

Ευτυχώς ο τόπος μας δεν έχει πληγεί από την πανδημία στον βαθμό που έχει δοκιμαστεί υπόλοιπη χώρα. Αυτό, όμως, δεν μας δίνει πάτημα για εφησυχασμό. Τουναντίον. Ο δήμος πρέπει να είναι πάντοτε έτοιμος για παν ενδεχόμενος. Η πρόληψη, εξάλλου, αποτελεί τη μισή αντιμετώπιση του εκάστοτε προβλήματος.

Ομολογουμένως, δε, το κλίμα σύμπνοιας επικράτησε και στο δημοτικό συμβούλιο της 15ηςΑπριλίου του δήμου Σάμης, το οποίο έλαβε χώρα με τηλεδιάσκεψη. Ευχαριστούμε θερμά τον υπάλληλο του δήμου μας, Σπύρο Παπαδάτο, για την οργάνωση.

Πέρα από την ομόφωνη αναβολή που πήραν τα θέματα του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας και της Συμφωνίας – πλαίσιο για τον φωτισμό των κοινοχρήστων χώρων που χρήζουν περισσότερης μελέτης και συζήτησης, το δημοτικό αυτό συμβούλιο ήταν άκρως ενωτικό συγχαίροντας παράλληλα το έργο όλων ανεξαιρέτως των υγειονομικών συνεργατών και υπαλλήλων που ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους για τη δική μας.

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες, δεν θα ήθελα να μπω σε πολιτικές τοποθετήσεις αυτές τις άγιες μέρες. Τα μικροκομματικά συμφέροντα ποτέ δεν έπαιζαν ρόλο στην ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, παρά μονάχα να σας ευχηθώ καλή δύναμη και συνέχεια σε αυτή την άκρως δοκιμαστική περίοδο που βιώνουμε. Θα έρθουν δύσκολες μέρες στον οικονομικό μας τομέα, το νησί δεν θα δει τον τουρισμό που έβλεπε άλλες φορές και τα πορτοφόλια όλων μας θα στενέψουν επικίνδυνα και τα εισοδήματά μας για ένα χρονικό διάστημα θα μικρύνουν, αυτό όμως που είναι το πιο σημαντικό είναι να μη στενέψουν οι καρδιές μας και να μη μικρύνει ο αριθμός των δικών μας ανθρώπων.

Με ευθύνη και χαμόγελο, θα πάει η πατρίδα μας για ακόμα μία φορά μπροστά σε πείσμα των καιρών.

Εύχομαι σε όλους σας καλή Ανάσταση!

Παντελής Αμούργης,
Δημ. Σύμβουλος δήμου Σάμης
Επικεφαλής ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ