Ασημίνα Γαβριελάτου: Πήγα με ενθουσιασμό στο ψηφοδέλτιο Παρίση

M. Γαβριελάτου

Η κα Ασημίνα Γαβριελάτου, πολιτικός μηχανικός και δημοτική σύμβουλος, ήταν η μεγάλη έκπληξη σ αυτές τις εκλογές. Απογοητευμένη απο τη διοίκηση Μιχαλάτου, εγκατέλειψε το συνδυασμό του και κατεβαίνει τώρα στον προεκλογικό αγώνα, με το ανανεωμένο ψηφοδέλτιο της “Ισχυρής Κεφαλονιάς”, δίπλα στον Αλέξανδρο Παρίση.

Παρ οτι, όπως σημειώνει στη συνέντευξη της στο ekefalonia.gr, είχε αποφασίσει να μην συμμετάσχει σ αυτές τις εκλογές “λόγω υψηλού φόρτου εργασίας και οικογενειακών θεμάτων” παρά το γεγονός οτι έγινε αποδέκτης αιτημάτων εκπροσώπων πολλών ψηφοδελτίων, τελικά δεν μπόρεσε να μείνει αδρανής σ ένα αγώνα για μια καλύτερη Κεφαλονιά και έναν ανοικτό και ανθρώπινο δήμο. Δεν μπόρεσε να μείνει έξω απο την τοπική αυτοδιοίκηση.

“Για μένα,η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένας μαγικός χώρος απέραντης δημιουργίας για τους ανθρώπους με όραμα, φαντασία και διορατικότητα”.

Αυτό γνωρίζουν και οι κάτοικοι του Ελειού- Πρόννων, που με επιμονή της ζήτησαν να μετάσχει στις εκλογές και να τους εκπροσωπήσει στο νεο δημοτικό συμβούλιο.

“Δέχτηκα μεγάλη πίεση από κατοίκους της περιοχής Ελειού – Πρόνων, που με εμπιστεύονται, να συμμετέχω εκπροσωπώντας τους στο ψηφοδέλτιο του κ. Παρίση, εκφράζοντας έτσι την δυσαρέσκεια τους για την εγκατάλειψη της περιοχής και για την απαξιωτική προς αυτούς συμπεριφορά του κ. Μιχαλάτου, ο οποίος τους αποκαλεί «γραφικούς».

Έτσι βρεθηκε στο ψηφοδελτιο του κ Παρίση αφου πρώτα το “ξεσκόνησε” και είδε πως δεν είναι πια μαζί του “βαρίδια’ μιας κάποιας άλλης εποχής.

“Αξιολόγησα το νέο ψηφοδέλτιο του κ. Παρίση!

Το ψηφοδέλτιο είναι απαλλαγμένο από παθογένειες του παρελθόντος, είναι ανανεωμένο και απαρτίζεται από καθαρούς ανθρώπους της κοινωνίας μας, εργαζόμενους, επιστήμονες και επαγγελματίες.

Βασικό για μένα χαρακτηριστικό του ψηφοδελτίου είναι το ομαδικό πνεύμα, η ορμητικότητα και ο ενθουσιασμός”.

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος, κα Γαβριελάτου , είναι έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της στο νέο δημοτικό συμβούλιο, με τον ενθουσιασμό μικρού παιδιού και με την εμπειρία και γνώση που απέκτησε τόσα χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

“Ο ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ είναι η κινητήρια δύναμη μου.

Όσοι με γνωρίζουν καταλαβαίνουν τι εννοώ.

Με τον ενθουσιασμό μπορώ να δημιουργήσω με όραμα και φαντασία.

Με τον ενθουσιασμό μπορώ να αποδώσω σε ότι κάνω, χωρίς καπελώματα και χειραγώγηση.

Με τον ενθουσιασμό μπορώ να λειτουργήσω στο ομαδικό πνεύμα και όχι στον συγκεντρωτισμό.

Ο ενθουσιασμός μου με τον κ. Μιχαλάτο χάθηκε.”

Γι αυτό καλεί τους δημότες να δείξουν τον ιδιο ενθουσιασμό σ αυτές τις εκλογές, να πάνε στην κάλπη και να ψηφίσουν Αλέξανδρο Παρίση. Να καταψηφίσουν τον συγκεντρωτισμό του Μιχαλάτου, την απαξιωτική συμπεριφορά του προς τους δημότες και τις πελατειακές σχέσεις του με τους “ημέτερους” κάθε λογής.

“Πήρα την απόφαση να συμμετέχω στον συνδυασμό του κ. Παρίση με γνώμονα όλα τα παραπάνω.

Καλώ τους συμπολίτες μου να μην μείνουν απαθείς σε αυτές τις εκλογές για το Δήμο Αργοστολίου και να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης των συγκεντρωτικών και απαξιωτικών συμπεριφορών και ανάδειξης του ομαδικού πνεύματος και του σεβασμού, στα πλαίσια της δημοκρατικής διαδικασίας της επιλογής χωρίς πελατειακά συμφέροντα και μαγαζάκια.”

Η Ασημίνα Γαβριελάτου, για όσους λίγους δεν την γνωρίζουν, ειναι μια σκληρά εργαζόμενη γυναίκα. Ζει και εργαζεται στο Αργοστόλι, κατάγεται όμως από την περιοχή Ελειού- Πρόννων. Απο το Ρατζακλί ο πατέρας της και απο τα Τζαννάτα η μητέρα της.

Η ιδια θυμάται όμορφες στιγμές στα χωριά των γονιών της και μας δίνει μια εικόνα εκείνης της εποχής με συγκίνηση σε μια φράση της, στο ekefalonia.gr.

“Πολλές είναι οι αναμνήσεις των παιδικών μου χρόνων στο κατώι της νόνας μου, η μυρωδιά του φρέσκου τυριού,

ο ήχος του νερού στην ποδοβάγια, το κρυφτό το βράδυ πίσω από το γιασεμί της κουμπάρας απέναντι”.

Αυτές οι στιγμές δεν ξανάρχονται, αλλά ο αγώνας για μια όμορφη Κεφαλονιά, για ενα Δήμο με ανθρώπινο πρόσωπο, που θα σέβεται τους πολίτες και δεν θα τους αποκαλεί “γραφικούς” είναι συνεχής και σ αυτόν τον αγώνα, η Ασημίνα, η Μίνα όπως την αποκαλούν οι φίλοι της, είναι δυναμικά παρούσα.

(e-kefalonia.gr)