Αστυνομικοί έλεγχοι στα Ιόνια Νησιά

Μεικτά συνεργεία αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κερκύρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Λευκάδας, πραγματοποίησαν εντατικούς προληπτικούς αστυνομικούς ελέγχους κατά το χρονικό διάστημα 26 Ιουνίου έως και 2 Ιουλίου 2017.

Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν στις τουριστικές περιοχές μεγάλης επισκεψιμότητας με στόχο να αντιμετωπίσουν παραβατικές συμπεριφορές μικροκλοπών, παράνομης πώλησης ειδών παραεμπορίου, επικίνδυνων οδηγικών συμπεριφορών και άλλων:

  •  Συγκεκριμένα στην Κέρκυρα συνελήφθησαν (45) άτομα, μεταξύ των οποίων (6) για ναρκωτικά, (1) για παραεμπόριο, (10) για ηχορύπανση, (20) για στέρηση άδειας οδηγήσεως.

Βεβαιώθηκαν (403) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, οι οποίες ενδεικτικά αφορούσαν (9) για μέθη, (33) για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, (8) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και (72) παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

  •  Στην Ζάκυνθο συνελήφθησαν (65) άτομα για αδικήματα που αφορούσαν στην κατοχή ναρκωτικών ουσιών (5), για διάθεση ειδών παραεμπορίου (5), για ηχορύπανση (8), άγρα πελατών (11) καθώς και για άλλα αδικήματα.

Βεβαιώθηκαν (21) παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και (144) του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μεταξύ των οποίων (18) για ταχύτητα, (26) μη χρήση προστατευτικού κράνους, (8) για μέθη και (1) για παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη.

  •  Στην Λευκάδα συνελήφθησαν (10) άτομα, από τα οποία (7) για στέρηση άδειας οδηγήσεως και (3) για μέθη.

Διαπιστώθηκαν (86) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής κυκλοφορίας, οι οποίες αφορούσαν (3) για ταχύτητα, (5) για προστατευτικό κράνος.

  •  Στην Κεφαλονιά αντίστοιχα κατά τους ελέγχους συνελήφθησαν (27) άτομα, οι οποίες ενδεικτικά αφορούσαν, (2) για ηχορύπανση,(2) για στέρηση άδειας λειτουργίας, (1) για παραεμπόριο καθώς και για άλλα αδικήματα.

Βεβαιώθηκαν (16) παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και (80) παραβάσεις του Κ.Ο.Κ οι οποίες αφορούσαν (4) μέθη, (8) για στέρηση αδείας οδηγήσεως, (13) για μη χρήση προστατευτικού κράνους και (7) για ΚΤΕΟ.