Ασφυξία! Άλλες δύο μέρες στην «καραντίνα» της ΠΝΟ τα νησιά μας

Για τουλάχιστον άλλες δύο ημέρες θα παραμείνουν δεμένα τα πλοία, καθώς κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής της, η Πανελλήνια Ναυτική Oμοσπονδία αποφάσισε τη συνέχιση της απεργιακής της κινητοποίησης, με νέα 48ωρη απεργία που θα ξεκινάει σήμερα Παρασκευή 9/12 στις 6 το πρωϊ και θα λήξει μεθαύριο Κυριακή 11/12 το πρωί στις 6.

Σε ανοιχτή επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Oμοσπονδίας, Γιάννη Χαλά, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, επανέρχεται διαβεβαιώνοντας πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αύξησης της φορολογίας στο ισχύον φορολογικό καθεστώς των ναυτικών, ενώ όπως ξεκαθαρίζει στην ανακοίνωση «για τα άλλα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο της ναυτοσύνης, το υπουργείο δεσμεύεται να συνεχίσει τις προσπάθειες για διάλογο, καλώντας τον κάθε φορά αρμόδιο υπουργό και την ΠΝO σε συνάντηση στο υπουργείο Ναυτιλίας».

Συγκεκριμένα ο υπουργός αναφέρει και την προτεινόμενη ημερομηνία συνάντησης με τον υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, για την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου.

Σε συνέντευξη που έδωσε χθες ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι η Κυβέρνηση δεν πρόσκειται να κάνει πολιτική επιστράτευση στους ναυτεργάτες.


Αλ. Παρίσης: «Βάλτε τέλος στην απεργία»


Μετά την σημερινή (χθεσινή) ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για συνέχιση της απεργίας στις ακτοπλοϊκές μας συγκοινωνίες, τα νησιά μας μένουν αποκλεισμένα 10 συνεχόμενες ημέρες, αναφέρει σε χθεσινή του ανακοίνωση ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης.

Και συνεχίζει:

Το ανωτέρω γεγονός έχει διαλύσει τον οικονομικό ιστό της τοπικής μας κοινωνίας σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο ενώ ταυτόχρονα απειλείται καθημερινά η υγεία των κατοίκων από την έλλειψη φαρμάκων, εμβολίων, διακομιδών ασθενών που επείγουν, ενώ ακόμη και νεκροί συμπολίτες μας δεν μπορούν να ταφούν αφού χρήζουν υποχρεωτικής νεκροψίας στην Πάτρα.

Παιδικά γάλατα έχουν εξαντληθεί, ασθενείς με χημειοθεραπείες χάνουν το πρόγραμμα θεραπείας τους ενώ το πλήγμα για την οικονομική ζωή του τόπου μας είναι ανεπανόρθωτο.

Παρότι αντιλαμβάνομαι όλες τις μορφές αγώνα εργαζομένων από όπου και αν προέρχονται, εντούτοις καλώ την Π.Ν.Ο να κλείσει άμεσα τον παρόντα κύκλο των κινητοποιήσεων τουλάχιστον για κάποιες ημέρες προκειμένου να μην πληγεί περαιτέρω η κοινωνία των νησιών μας.

Καλούμε το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, τους ναυτικούς μας, να αντιληφθούν άμεσα την κρίσιμη κατάσταση των νησιών μας μετά από 10 ημέρες απεργίας και να σταθούν το συντομότερο στο ύψος των περιστάσεων.

Ο δήμαρχος Κεφαλονιάς και πρόεδρος της ΠΕΔ Ιονίων νήσων

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΠΑΡΙΣΗΣ

(ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ)