Ατακτο παιδί η ευεργέτης Ληξουρίου Στέλλα Κουρούκλη

Στ. Τσιβράς

Δημοσιεύεται δίχως προσωπικά σχόλια η ομόφωνη απόφαση της Διοικούσης Επιτροπής του Γηροκομείου Ληξουρίου που αποβάλλει οριστικά την Ευεργέτιδα Κουρούκλη Στέλλα από το ίδρυμα. (Φωτογραφία – επισυναπτόμενο.)

Εξ αυτής της απόφασης και μετά την απόπειρα αυτοκτονίας (είχε προηγηθεί) η Δωρητής των 150 εκατομμυρίων δραχμών που στοίχισε το νηπιαγωγείο Ληξουρίου διαμένει στο Νοσοκομείο Αργοστολίου λόγω έλλειψης στέγης.

Επ αυτών δικά σας τα σχόλια.

Μία μόνο παρατήρηση.

Κατά την απόφαση η κα Κουρούκλη 90 ετών σήμερα είναι «Παιδί Άτακτο» και συμφωνώ απόλυτα.

 Είστε «άτακτο παιδί» Κα Κουρούκλη Μεγάλη Ευεργέτιδα του Ληξουρίου, επώλησες σπίτι, αμάξι και έδωσες όλες τις στερήσεις της ζωής σου στο Δήμο Ληξουρίου και στα Ληξουριοτόπουλα.

Πράγματι είσαι «άτακτο», γιατί έχεις φύγει από τη συνήθη τακτική όλων μας που ό,τι έχουμε το κρύβουμε και «αρπάζουμε» κιόλας. Είσαι άτακτος  μοναχικός στρατιώτης για το συμφέρον της κοινωνίας και ξεχασες τον εαυτό σου.Και πάλι εδώ δίχως σχόλια.

Τελειώνω με δύο ερωτηματικά.

Εφτιαξες και δώρισες ένα υπερσύγχρονο ευρωπαϊκών προδιαγραφών νηπιαγωγείο στο Δήμο και Ληξουριώτες.

Ηρθε κανεις από το Δήμο και από το Γηροκομείο να σε επισκεφτεί στο Νοσοκομείο; Hρθε κανείς από τους πατεράδες και μανάδες των παιδιών του νηπιαγωγείου να σε επισκεφτεί και να σου δείξει την ευγνωμοσύνη του; Για τους γονείς είμαι σίγουρος οτι δεν γνωρίζουν. Εχουν αυτό το ελαφρυντικό. Ας μάθουν λοιπόν. Τους ζήτω να μάθουν και να γίνουν και εκείνοι «άτακτοι», όπως επιβάλλει το δίκιο και η ηθική.

Και ένα τελευταίο σημαντικότατο. Η Διοίκηση του Δήμου πώς δικαιολογεί την αποβολή της Ευεργέτιδος από το Γηροκομείο; Να μας πει συγκεκριμένα και όχι αόριστα. Τι σοβαρό έκανε το «άτακτο παιδί» των 90 χρόνων και η Ευεργέτις του τόπου;

Και βέβαια είναι θέμα Δημοτικού Συμβουλίου και όχι ενός Δημοτικού Συμβούλου. Ο εκπρόσωπος της Διοίκησης ενημέρωσε το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την τόσο σοβαρή απόφαση της αποβολής της Ευεργέτιδος από το Γηροκομείο;

Θα επανέλθω.

Με σεβασμό στο Γηροκομείο που επιτελεί μεγάλο έργο στον τόπο.