Αυτός είναι ο 3ος τρομοκράτης των Βρυξελλών με το καπέλο που αναζητείται από τις  βελγικές Αρχές (Photos)

Ο τρίτος από τους δράστες των επιθέσεων στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, που διαφεύγει, είναι ο Ναζίμ Λαχράουι, καταζητούμενος για τις επιθέσεις στο Παρίσι, σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα DH.

Ο Ναζίμ Λαχράουι καταζητείται από την αστυνομία ήδη από τη Δευτέρα, ενώ το DNA του βρέθηκε σε σπίτια που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, και ταξίδεψε τον Σεπτέμβριο με τον συλληφθέντα Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

tritos-7

Το DNA του 25χρονου Λαχράουι εντοπίστηκε και σε «εκρηκτικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις» που κόστισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους, σύμφωνα με πηγή που συμμετέχει στη γαλλική έρευνα.

Τον Σεπτέμβριο είχε περάσει από έλεγχο στα αυστρο-ουγγρικά σύνορα με ψεύτικη ταυτότητα που είχε το όνομα Soufiane Kayal, ενώ μαζί του βρίσκονταν και ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, αλλά και ο Mohamed Belkaïd ένας 35χρονος Αλγερινός, ο οποίος πυροβολήθηκε από την αστυνομία κατά τη διάρκεια εφόδου σε σπίτι στη συνοικία Forest των Βρυξελλών.

Επιπλέον, με την ίδια ψεύτικη ταυτότητα ο Λαχραουί είχε νοικιάζει το σπίτι στο Auvelais όπου έγινε η προετοιμασία για τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Οι ερευνητές εικάζουν ότι μαζί με τον Mohamed Belkaïd ήταν σε τηλεφωνική επικοινωνία με συγκεκριμένους καμικάζι το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου όταν έγινε και η συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.

Όσον αφορά στον Belkaïd εικάζεται ότι είναι ο αποδέκτης του μηνύματος που έστειλε καμικάζι μέσα από το Μπατακλάν στο οποίο έγραφε «Φύγαμε, έχουμε ξεκινήσει». Το τηλέφωνο αποδέκτης του μηνύματος βρισκόταν στις Βρυξέλλες.

Το ίδιο βράδυ των επιθέσεων, ένα άλλο νούμερο από τις Βρυξέλλες κάλεσε τον Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, τον εγκέφαλο των επιθέσεων.

(iefimerida.gr)