Αυτό είναι το βαρύτερο πλοίο του κόσμου και μόλις σάλπαρε για δοκιμές που θα κάνει όλο τον Αύγουστο σε διάφορες θαλάσσιες συνθήκες (video)

Πρόκειται για το βαρύτερο πλοίο σοτν κόσμο. Ο λόγος για το Pioneering Spirit, ένα πλοίο μετακίνησης-τοποθέτησης βαρέων εξαρτημάτων.

Μάλιστα, σάλπαρε στις 6 Αυγούστου για μια σειρά θαλάσσιων δοκιμών. Ο ιδιοκτήτης του πλοίου, η εταιρία Allseas, δήλωσε ότι θα πραγματοποιηθούν δοκιμές όλον τον Αύγουστο, συμπεριλαμβανομένων επιχειρήσεων μετακίνησης και τοποθέτησης σε διάφορες θαλάσσιες συνθήκες.

Η Allseas αγόρασε τον υποστηρικτικό σκελετό και την μόνωση της ανενεργής αποβάθρας North West Hutton της ΒΡ για τις ανάγκες των δοκιμών, μια κατασκευή 5.500 τόνων την οποία το πλοίο πρόκειται να ανυψώσει και να κατεβάσει για τις δοκιμές του.

Οι ανυψώσεις θα ελέγξουν το σύστημα ενεργού αντιστάθμισης κίνησης, ένα σημείο κλειδί για την ικανότητά του να ανυψώνει τεράστιες πλατφόρμες χωρίς να προκαλεί ζημιές από την επαφή και τις κινήσεις. Μετά την τελική δοκιμή και προσαρμογή, θα κατευθυνθεί προς την κινητή υπεράκτια μονάδα παραγωγής Yme της Repsol, η οποία προορίζεται για μετακίνηση. Έπειτα θα επιστρέψει στο Ρότερνταμ για την τοποθέτηση τεσσάρων επιπλέον ανυψωτικών δοκών στους πλωτήρες του, οι οποίες θα χρησιμοποιούν για τη μετακίνηση της πλατφόρμας Brent Delta της Royal Dutch Shell.

Δείτε το βιντεο:

(kontranews)