Αυτό είναι το πρώτο drone που παίρνει επιβάτη -Μοιάζει με ελικόπτερο και λειτουργεί με tablet (Photos και βίντεο)

Ονομάζεται Ehang 184 και είναι το πρώτο drone στον κόσμο το οποίο έχει θέση για ένα επιβάτη.

Το Business Insider είναι το πρώτο που το παρουσιάζει τονίζοντας στην περιγραφή του ότι μοιάζει περισσότερο σαν ένα τεράστιο drone που χρειάζεται μία δεύτερη ματιά για να διαπιστώσεις ότι διαθέτει ένα κόκπιτ.

Πρόκειται επί της ουσίας για το πρώτο πλήρως αυτόνομο ηλεκτρικό εναέριο όχημα που σχεδιάστηκε για να μεταφέρει έναν επιβάτη σε μικρές αποστάσεις πετώντας πάντα σε χαμηλό ύψος και χωρίς να έχει επανδρωθεί.

Πως λειτουργεί

Το Ehang 184 διαθέτει 8 μεγάλους έλικες θυμίζοντας κατά κάποιο τρόπο ένα ελικόπτερο σε αρκετές από τις λειτουργίες του. Παράλληλα στο εσωτερικό του βρίσκεται ένα tablet από το οποίο ο επιβάτης μπορεί να επιλέξει τον προορισμό. Στη συνέχεια μπορεί να καθίσει άνετος και να απολαύσει το ταξίδι του και την διαδικασία προσγείωσης.

Μέχρι στιγμής το επιτρεπτό όριο βάρους είναι τα 90 κιλά ενώ ο επιβάτης έχει την δυνατότητα να έχει μαζί του και μία μικρή αποσκευή.

Το drone που μπορεί να πετάξει συνεχόμενα μόλις για 23 λεπτά, διαθέτει όλες τις ανέσεις, κλιματισμό, είναι υπερσύγχρονο και μοντέρνο στην εμφάνιση.

Οι προβληματισμοί που προκύπτουν

Στην πρώτη επαφή του με το drone ο δημοσιογράφος του Business Insider έθεσε αρκετά ερωτήματα και προβληματισμούς στους εκπροσώπους της εταιρείας τα οποία είχαν να κάνουν κατά κύριο λόγο με την ασφάλεια.

Κάποια από αυτά ήταν, τι θα συμβεί στην περίπτωση που κρασάρει το tablet ή στην περίπτωση που υπάρξει κάποιο πρόβλημα με τους υπεύθυνους να του εξηγούν ότι έχουν προβλεφθεί όλα και ότι υπάρχει ακόμα και κέντρο ελέγχου που θα συγκεντρώνει τα στοιχεία κάθε πτήσης.

Στην περίπτωση τώρα που παρουσιαστεί κάποιο εμπόδιο, όπως παραδείγματος χάρη ένα πουλί, ο επιβάτης έχει την δυνατότητα να θέσει το drone σε κατάσταση αιώρησης, κάτι που μπορεί να κάνει αν θέλει να απολαύσει και ένα όμορφο τοπίο.

Τέλος, το τρίτο στοιχείο που προβλημάτισε τον δημοσιογράφο είναι το γεγονός ότι στο κόκπιτ δεν υπάρχει παρά μόνο το tablet και κανένα άλλο όργανο που δίνει την δυνατότητα απόκτησης ελέγχου όπως ένα τιμόνι ή ένα τζόιστικ.

 

 

(iefimerida.gr)