Αφιέρωμα στην ιστορία του κινηματογραφικού ντοκιμαντέρ από το Εργαστήρι «Τραβέρσο»

Από το Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο ανακοινώθηκαν τα εξής:

Η τέταρτη θεματική ενότητα του κύκλου συναντήσεων «Αναλύοντας την κινηματογραφική γλώσσα» είναι ένα αφιέρωμα στην ιστορία του κινηματογραφικού ντοκιμαντέρ.

Ο θεατής που δεν είναι εξοικειωμένος με την θεωρία του κινηματογράφου πέφτει συχνά στην παγίδα να θεωρεί ότι τα κινηματογραφικά ντοκιμαντέρ είναι ίδια με τα τηλεοπτικά και ότι διαφέρουν από αυτά μόνο σε διάρκεια. Ωστόσο, το κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ μπορεί να είναι πολύ πιο σύνθετο τόσο αφηγηματικά όσο και κινηματογραφικά. Πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι το κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ είναι ο κινηματογράφος του μέλλοντος. Έτσι, στην ενότητα αυτή θα ασχοληθούμε με το κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ από την γέννηση του είδους μέχρι σήμερα. Ταυτόχρονα θα προσπαθήσουμε να διερευνήσουμε τα όρια της μυθοπλασίας και του ρεαλισμού, ενώ θα αναρωτηθούμε για την προσέγγιση της «αλήθειας» και την προσπάθεια απεικόνισής της.

Οι συναντήσεις αυτής της ενότητας είναι προγραμματισμένες για τις 31 Ιανουαρίου, τις 7 Φεβρουαρίου και τις 14 Φεβρουαρίου, ημέρα Τρίτη και όχι Τετάρτη όπως ήταν ως τώρα.

Συντονιστής είναι ο Μαρίνος Σκλαβουνάκης και βρισκόμαστε όπως πάντα στο Σπίτι του Δασκάλου (αρχή της Λεωφόρου Ριζοσπαστών, Αργοστόλι) στις 7:00μμ. Η παρακολούθηση είναι δωρεάν.

Σας περιμένουμε!

Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο
www.e-traverso.gr
https://www.facebook.com/events/726333977529234/