Αχ Θεόφιλε που δίδασκες και έργα που δεν πράττεις…

Δεν πέρασε ούτε χρόνος από την εκλογή σου δήμαρχε Μιχαλάτε  και οι φωνές που μιλάνε για μια από τα ίδια στο δήμο, πληθαίνουν.

Άλλα περίμενε από σένα ο κόσμος κύριε Μιχαλάτε όταν σε ψήφιζε για δήμαρχο και άλλα βλέπει. Χάλασες τον κόσμο να διώξεις τον Παρίση, να φύγει αυτός να έρθω εγώ έλεγες για να  διορθώσεις τα πράγματα  αλλά δυστυχώς δεν σου  έκατσε.

Πριν τις εκλογές ήξερες  να φωτογραφίζεις τα χάλια που είχε η πόλη με τους προηγούμενους και να τους κρεμάς στα μανταλάκια αλλά από τότε που βγήκες το ξέχασες το άθλημα και δεν ξαναπέρασες από εκείνα τα μέρη να τα δεις επί των ημερών σου.

Πάρε ένα δείγμα από όσα μας στέλνουν καθημερινά οι πολίτες  για να καταλάβεις τι εννοώ.

Έτσι στο Θεό που πιστεύεις, τι ακριβώς χρειάζεται για να στείλεις έναν άνθρωπο να περάσει ένα χέρι χρώμα  εξωτερικά το κολυμβητήριο και να κόψει τα χόρτα τριγύρω του? Μην μου πεις ότι πρέπει να το ανεβάσεις στη Διαύγεια πρώτα…

Σου έδειξα μόνο ο κολυμβητήριο γιατί προεκλογικά φωτογράφιζες μέχρι και τα θολά τζάμια των παραθύρων και μίλαγες για ντροπή και κινδύνους για την υγεία των παιδιών. Τώρα δήμαρχε που η ευθύνη βαραίνει εσένα, φαίνεται πως οι φωτογράφοι σου δεν ξαναπεράσανε απέξω.

Εγκατάλειψη και ανυποληψία χαρακτηρίζει την μέχρι τώρα θητεία σου.Και επειδή το ήξερες ότι δεν ήσουνα για τα δύσκολα φρόντισες να εξασφαλίσεις την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο νωρίς νωρίς. Κάτι ένα διορισμός συμβούλου εδώ, κάτι ένας πρόεδρος εκεί από τις αντίπαλες παρατάξεις, την βόλεψες την κατάσταση.

Τίποτα όμως δεν άλλαξε στην πόλη και στην καθημερινότητα μας, τίποτα δεν είδαμε καινούριο, τίποτα δεν έγινε που να βελτιώσει τις συνθήκες της ζωής μας και μην μου πεις για τα πεζοδρόμια που καθαρίζει ο Σαμούρης.

Ακόμα και το σύστημα με τις απευθείας αναθέσεις ίδιο έμεινε, βλέπεις το είχες σπουδάσει το αντικείμενο από τον Παρίση που του κρατούσες τα μπόσικα και είπες πετυχημένη η δουλειά γιατί να την αλλάξουμε.

Εκεί στον Πόρο και την Σκάλα σε κράζουνε πλέον και οι δικοί σου γιατί άλλα τους είχες τάξει και άλλα (δεν )κάνεις.

Στα Ομαλά, οδήγησες τον Ματιάτο σε αποστασία για να εξασφαλίσεις την σιωπή του και όχι για να κάνεις κάτι στα χωριά.

Στα Διλινάτα  ακόμα περιμένουνε τα λεφτά από τις ανεμογεννήτριες, για τα οποία ο δικός σου πρόεδρος με τη χαρτούρα του χάλαγε τον κόσμο  μέχρι που πήρες το δήμο και έκτοτε έχασε τη  μιλιά του.

Και όσο για την Λειβαθώ που σε ψήφισε μονοκούκι,το είδε το ενδιαφέρον σου  με την πλατεία των Βλαχάτων που τους το πλασάρεις για έργο δικό σου ενώ κακή και ψυχρή  του του Παρίση αλλά η αλήθεια να λέγεται,δικό του ήτανε.

Για το σοβαρότατο πάλι  θέμα με την διάλυση της ΕΔΑΚΙ κάτι λεονταρισμούς της κακιάς ώρας είδαμε όταν μας είπες ότι θα παραιτηθείς έτσι και περάσει το νομοσχέδιο αλλά στη συνέχεια το ξανασκέφτηκες, που να τρέχουμε τώρα είπες και γύρισες πλευρό.

Όσο για νέα έργα, ούτε ένα δεν κατάφερες να βάλεις στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ του Υπουργείου Εσωτερικών, εσύ που διαφημιζόσουνα προεκλογικά ως έμπειρος αυτοδιοικητικός. Και αυτό, γιατί προφανώς όλα έγιναν στο πόδι και πρόχειρα και δεν εγκρίθηκαν από το υπουργείο παρότι ανακοίνωσε 52 νέα έργα για μελέτες λιμανιών, αθλητικές εγκαταστάσεις, δράσεις για ΑΜΕΑ,σχολεία και άλλα.

Θα μου πεις τώρα,ότι ούτε οι άλλοι δήμοι του νησιού μπήκαν στο πρόγραμμα αλλά εσύ είχες ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχυ για τις ικανότητες σου και τους έμπειρους συνεργάτες σου και τώρα πώς να στο πω, τους ήρθε κομματάκι  άσχημα μερικών γιατί με μαϊμού λιβανιστήρι δήμαρχε, ούτε έργα γίνονται ούτε κεφάλι κάνεις…

(Αριστοφάνης ο νεότερος

-kefaloniapress.gr)