Αύριο (Σάββατο 11/5) τα «Βεργώτεια 2019» στο Στάδιο Αργοστολίου

Οι Αγώνες Στίβου «ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ 2019» που θα διεξαχθούν αύριο και ώρα 6 μ.μ. στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΕΡΓΩΤΗΣ» αποτελούν κορυφαίο αθλητικό γεγονός για το νησί μας.

Η Κεφαλονιά υποδέχεται τους πρωταθλητές Ευρώπης Βούλα Παπαχρήστου, Μίλτο Τεντόγλου και άλλους σπουδαίους αθλητές και αθλήτριες στο Διεθνές Μίτινγκ Στίβου «ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ 2019».

Τις δεκαετίες 1960-1970 ήταν αθλητικό γεγονός με μεγάλο κύρος και μεγάλη αποδοχή από την τοπική κοινωνία όπως φαινόταν από το κατάμεστο γήπεδο και τους σπουδαίους αθλητές εντός και εκτός Κεφαλονιάς.

Με αφορμή αυτούς τους Αγώνες εκατοντάδες Κεφαλονιτόπουλα ασχολήθηκαν και διακρίθηκαν στο στίβο, καθηγητές της Φυσικής Αγωγής εφάρμοσαν με πάθος την επιστήμη της Φυσικής Αγωγής και η κοινωνία στο κατάμεστο κάθε χρονιά Στάδιο «ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΕΡΓΩΤΗΣ» χαιρόταν υψηλό αθλητικό θέαμα.

Η ονομασία των Αγώνων, από την ίδρυσή τους ως «ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ» είναι ένας διαχρονικός τρόπος ευγνωμοσύνης στην οικογένεια Βεργωτή για τις σπουδαίες δωρεές και ευεργεσίες  στον τόπο μας, (Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου, Φιλαρμονική Σχολή Αργοστολίου, Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη, Νέα Πτέρυγα Νοσοκομείου Αργοστολίου, Σχολείο Κεραμειών και πολλά άλλα) αφού η συμβολή των μελών της παραμένει με αδιάλειπτο ενδιαφέρον, ουσιαστική, από γενιά σε γενιά και ενισχύει τη ζωή των κατοίκων του νησιού μας.

Ελπίζουμε αύριο Σάββατο 11 Μαΐου να γεμίσει το Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου « Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΕΡΓΩΤΗΣ»  όπως παλιά, για να θαυμάσουμε τις προσπάθειες των Κεφαλονιτών αθλητών αλλά και των εκλεκτών αθλητών με παγκόσμιες και ευρωπαϊκές διακρίσεις που θα διαγωνιστούν στο νησί μας.

Καλή Επιτυχία στους Αγώνες!

Τους αγώνες θα καλύψει τηλεοπτικά η ΕΡΤ και θα συμμετέχουν περισσότεροι από 120 αθλητές και αθλήτριες από διάφορά μέρη της Ελλάδας, δίπλα στους αθλητές της Γ.Ε Κεφαλληνίας.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος  Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. &

Ε.Σ. Πολιτισμού -Αθλητισμού – Νέας Γενιάς

Άγγελος Δ. Κωνσταντάκης


Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ: «Αναβαθμισμένο και πανέτοιμο το Δημοτικό Στάδιο « ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΕΡΓΩΤΗΣ» για τα ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ 2019»


Συνεπής στο ραντεβού  της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης «ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ 2019», το Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου είναι ανακαινισμένο, με το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου πραγματικό στολίδι να δεσπόζει στο χώρο και τα αποδυτήρια με όλους τους εσωτερικούς χώρους (ιατρείο, λουτρά και άλλα) ανακαινισμένα εξ ολοκλήρου.

Οι Αγώνες Στίβου «ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ » αναβίωσαν μετά από 34 χρόνια παύσης τους για πρώτη φορά το 2015 και από τότε διοργανώνονται κάθε χρόνο και καλύτερα χάρη στη μεγάλη προσπάθεια της Γυμναστικής Εταιρείας Κεφαλονιάς (ΓΕΚ) και τη στήριξη του Δήμου Κεφαλονιάς και των συνδιοργανωτών.

Γι΄αυτό το σκοπό, η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. εξασφάλισε στο Αθλητικό Κέντρο το υπερσύγχρονο στρώμα άλματος εις ύψους Ολυμπιακών προδιαγραφών και ολοένα προχωρά σε διορθωτικές επεμβάσεις στις απαιτήσεις της εγκατάστασης του Στίβου.

Η προσπάθεια αναβίωσης των «Βεργώτειων Αγώνων» αναγνωρίστηκε και από το ΣΕΓΑΣ, γι΄αυτό τα δύο τελευταία χρόνια βραβεύεται ο Δήμος Κεφαλονιάς για την πρωτοβουλία και το γρήγορο θετικό αποτέλεσμα που έχει σημειώσει στην οργάνωση των Αγώνων.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους εργαζόμενους της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. για την άψογη προετοιμασία της εγκατάστασης εν όψει των Αγώνων.

Ελπίζουμε το Σάββατο 11 Μαΐου και ώρα 6:00μ.μ. το Δημοτικό Στάδιο να γεμίσει με μικρούς και μεγάλους φίλους του αθλητισμού σε ένα υψηλού επιπέδου αθλητικό θέαμα.

Τους Αγώνες «Βεργώτεια 2019» συνδιοργανώνουν: Η Γυμναστική Εταιρεία Κεφαλονιάς ΓΕΚ, ο Δήμος Κεφαλονιάς, Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων και το Ίδρυμα Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή. Οι Αγώνες τελούν υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του ΣΕΓΑΣ.                                                                                                              Η Είσοδος είναι Ελεύθερη.

Σας Περιμένουμε!!!

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος  Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. &

Ε.Σ. Πολιτισμού – Αθλητισμού – Νέας Γενιάς

Άγγελος Δ. Κωνσταντάκης