Α1 ΕΣΚΑ-Η: Αποτελέσματα της 26ης Αγωνιστικής και βαθμολογία

Μεγάλος νικητής ο ΑΣΚ στο τοπικό με αντίπαλο το ΝΕΟΛ, την περασμένη Κυριακή στο Κλειστό «Αντώνης Τρίτσης», χωρίς ωστόσο να παρακολουθήσουμε μεγάλο μπάσκετ.

Τελικά η ομάδα του Λεων. Παπαδάτου θα πάρει ένα σημαντικό ενόψει playoffs Φ.Α. με σκορ 61-54.

Ο ΑΣΚ πλέον γίνεται το μεγάλο φαβορί για την άνοδο στην Γ’ Εθνική, καθώς θα έχει το πλεονέκτημα έδρας σε όλες τις σειρές των playoffs.

Μάλιστα, ο ΑΣΚ θα έχει επίσης το πλεονέκτημα αν συναντήσει τον ΝΕΟΛ στους τελικούς της κατηγορίας, καθώς μεταφέρονται οι αγώνες της κανονικής περιόδου και κόντρα στην ομάδα του Ληξουρίου έχει φέτος 2-0. Οπότε θα θέλει μία νίκη για να φτάσει στις 3 που δίνουν την άνοδο στην επόμενη κατηγορία σε αντίθεση με τους Ληξουριώτες που θα χρειάζονται τρεις.

Ο ΑΣΚ στον επόμενο γύρο (ημιτελικα), με πλεονέκτημα έδρας θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγωνα Παναχαικής – Αίολου Αγυιάς.

Ο ΝΕΟΛ θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τους Νέους Εσπέρου (1-1) νίκες και αν περάσει στον ημιτελικό, το νικητή της σειράς μεταξύ, Νέων Προμηθέα-Απολλωνιάδας.

Να σημειώσουμε εδώ, ότι μεταφέρονται οι νίκες των μεταξύ τους αγώνων της κανονικής περιόδου και μια ομάδα για να περάσει στον επόμενο γύρο ή να κατακτήσει τον τίτλο χρειάζεται συνολικά τρεις νίκες.

Οι ομάδες που συνεχίζουν στα playoffs: ΑΣΚ, ΝΕΟΛ, Προμηθέας, Παναχαϊκή, Αίολος Αγυιάς, Απολλωνιάδα και Νέοι Εσπερος.

Πως πηγαίνουν οι ομάδες στα playoffs, πρόγραμμα:

ΝΕΟΛ – Νέοι Εσπέρου (θέσεις: 2η-7η) 1-1.

Νέοι Προμηθέα – Απολλωνιάδα (θέσεις: 3η-6η 1-1.

Παναχαϊκή – Αίολος Αγυιάς (θέσεις: 4η-5η) 1-1.

Φάση απ’ τον αγώνα ΑΣΚ-ΝΕΟΛ 61-54 (Φωτό: Sportsthea)