«Αt the School of Open Cohesion»: Πετυχημένη η εκδήλωση της επικοινωνιακής δράσης

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7/10/2020 στο χώρο του 1ου ΕΠΑΛ Αργοστολίου Κεφαλονιάς για τη λήξη της πιλοτικής δράσης “At the School of Open Cohesion” και την βράβευση της νικήτριας ομάδας H2O Explorers του σχολείου αυτού.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων που επιβάλλουν οι συνθήκες της πανδημίας Covid-19 επιχειρήθηκε μια εκδήλωση τόσο με φυσική παρουσία των μαθητών/μαθητριών, των εκπαιδευτικών, των γονέων και ορισμένων τοπικών προσκεκλημένων όσο και με διαδικτυακή συμμετοχή της Περιφερειάρχου κ. Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, του Περιφερειακού Διευθυντή εκπαίδευσης κ. Πέτρου Αγγελόπουλου, της συντονίστριας της δράσης στην Ελλάδα και στελέχους της Εθνικής Αρχής Συντονισμού κ. Χριστίνας Τσέλιου, του συντονιστή της δράσης ASOC Ιταλίας κ. Gianmarco Guazzo που συνέδραμε την υλοποίηση της δράσης στις 3 συμμετέχουσες ελληνικές περιφέρειες, του κ. Χάρη Κούντουρου, υπεύθυνου Επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα ο οποίος μετείχε και στην 3μελή επιτροπή αξιολόγησης και του κ. Κώστα Καποδίστρια, Αντιπεριφερειάρχη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, επίσης μέλους της Επιτροπής Αξιολόγησης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, οι εκπαιδευτικοί και μαθητές των τριών ομάδων: CFU BRUSSAILORS (7o Γυμνάσιο Κέρκυρας), THE TURTLE EXPLORERS (EΠΑΛ Ζακύνθου) και CASTLE UNITY (1ο ΓΕΛ Λευκάδας) που επίσης μετείχαν διαδικτυακά παρουσίασαν τη δουλειά τους, τις εντυπώσεις από την υλοποίηση της δράσης και την παρακολούθηση του έργου που είχαν επιλέξει.

Στο τέλος της εκδήλωσης, η νικήτρια ομάδα H2O Explorers με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους μίλησαν για τη δική του εργασία και τις εμπειρίες τους και παρέλαβαν τα τιμητικά διπλώματα από τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Σταύρο Τραυλό, την αντιδήμαρχο Αργοστολίου κα Μιχαλάτου και τον Διευθυντή της ΔΕΥΑΚ κ. Μάκη Γασπαρινάτο (δεδομένου ότι το έργο που επέλεξαν να παρακολουθήσουν ήταν τη «Αφαλάτωση Αργοστολίου»).

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Ιονίων Νήσων εξέφρασε τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες της σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες των ομάδων που έλαβαν μέρος καθώς και στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους που αφιέρωσαν πολύ προσωπικό χρόνο και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας και δεσμεύτηκε για την συνέχιση της υλοποίησης της δράσης αυτής όσο και άλλων που απευθύνονται σε νέους και νέες, με στόχο να τους «μυήσει» στις ευρωπαϊκές πολιτικές συνοχής, να τους εξοικειώσει με τις διαδικασίες υλοποίησης έργων και να τους «κεντρίσει» να ασχοληθούν με ευρωπαϊκές δράσεις στην περιοχή τους και να στέκονται ακόμα και κριτικά απέναντι στους φορείς υλοποίησης.

Η δράση “At the School of Open Cohesion» υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων Επικοινωνίας και Πληροφόρησης του Ε.Π. «Ιόνια Νησιά 2014-2020».

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να παρακολουθήσουν το πλήρες video της εκδήλωσης στη διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=kEjrZHvxQ6M&t=421s.