Βαρβαρότητες στον Καραβόμυλο. Αντί φαγητό …αγκίστρια!

Αξιότιμη Εφημερίδα Ημερήσιος.

Σας στέλνω την επιστολή αυτή για ένα σοβαρό θέμα.

Στην λιμνοθάλασσα του Καραβόμυλου Σάμης, περιορισμένα σε συγκεκριμένο χώρο και ευρισκόμενα μόνο στον χώρο της λιμνοθάλασσας, ευρίσκονται παπιά. Δύο παπιά πρασινοκέφαλα και δύο χήνες. Από άποψη φαγητού είναι στο έλεος εάν κάποιος τους πάει κάτι να φάνε. Δεν υπάρχει μέριμνα από πουθενά. Πολλές ημέρες δεν τους πάει κανείς τίποτα και τα θερίζει η πείνα, κυρίως τους χειμερινούς μήνες.

Τα χειρότερα δεν είναι αυτά. Ενα ηλικιωμένο άτομο κάτοικος της περιοχής πηγαίνει, απογευματινές κυρίως ώρες, υπό την αδιαφορία  όλων γιατί πολύς κόσμος τον έχει δει, κάθεται σε ένα παγκάκι αδιαφορώντας για τη σχετική πινακίδα που λέει ότι «απαγορεύεται το ψάρεμα» και εκεί που είναι τα παπιά ρίχνει πετονιά με αγκίστρια. Αυτά, όπως είναι και πεινασμένα, πάνε να φάνε το δόλωμα και μπλέκονται. Προ ολίγων ημερών μία χήνα πιάστηκε με αγκίστρια ακινητοποιήθηκε το κεφάλι της στο σώμα της τρία μερόνυχτα και δεν μπορούσε στο κρύο ούτε να φάει. Ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο και το Αστυνομικό Τμήμα Σάμης όπου υπάγεται η περιοχή, με αποτέλεσμα την τελευταία στιγμή, να σωθεί το αθώο πλάσμα.

Εχτες 21/2/2020 ο ανωτέρω πάλι στη θέση του αρειμάνιος και αδιάφορος, έριξε αγκίστρια με αποτέλεσμα η χήνα να τραυματιστεί σοβαρά και να σκιστεί το πλευρό της. Ελληνικά φαινόμενα. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία η οποία κατέφθασε, ο ανωτέρω όμως προφανώς κάτι εκατάλαβε  και επρόλαβε να εφύγει.

Εκκληση: Κάποιοι να φροντίσουν για την ασφάλεια των αθώων πλασμάτων από τη βαρβαρότητα.

Με εκτίμηση
Διονύσιος Βασιλάτος
Τηλ.: 2671025548