Βασίλης Ρουχωτάς: Κοκόρια στις 31/Αυγούστου, καπόνια στις 28/Σεπτεμβρίου!

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28ης Σεπτεμβρίου σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε να συζητηθεί το θέμα του Ξενοδοχείου Τυπάλδου στο Ξυλόκαστρο, προκειμένου να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και οι συμπολίτες μας.

Δυστυχώς, σύσσωμοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ και ο παρευρισκόμενος Δήμαρχος, αρνήθηκαν έστω και την παραμικρή συζήτηση γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ υποχρέωσή τους να ενημερώσουν όλους ανεξαρτήτως τους πολίτες.

Θυμίζω ότι για το ίδιο θέμα, στο Συμβούλιο της 31ης Αυγούστου 2017, ορισμένοι από τους δημοτικούς συμβούλους του ανύπαρκτου Δημάρχου, μου επιτέθηκαν αναίτια, άθλια και συκοφαντικά, με την πλήρη κάλυψη του τραγικού προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όμως, όλα όσα είδαν το φώς της δημοσιότητας στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ των δύο Συμβουλίων, κατέδειξαν δικαίους και αδίκους.

Προέκυψε λοιπόν πέραν πάσης αμφιβολίας από τα πρακτικά της 17ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Εταιρείας ΣΙΚΥΩΝ ΜΠΗΤΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΤΗΝ 18 Ιουνίου 2006, ότι ως Δήμαρχος Παλικής την περίοδο 2003-2006, όχι μόνο δεν απομείωσα, αλλά παρέδωσα προσαυξημένη την περιουσία της εταιρείας ΣΙΚΥΩΝ ΜΠΗΤΣ, στην οποία ανήκει το κτήμα της Συκιας και στην οποία ο Δήμος ήταν επικαρπωτής.

Γι αυτό οι υβριστές δημοτικοί σύμβουλοι που μου επιτέθηκαν αναίτια στο Δημοτικό Συμβούλιο της 31ης Αυγούστου 2017 είναι συκοφάντες, αφού είτε το εγνώριζαν, ή όφειλαν να το γνωρίζουν, αφού τα πρακτικά της Συνέλευσης υπάρχουν στο φάκελο της υπόθεσης στην Νομική υπηρεσία του Δήμου.

Αντίθετα,

Η Δημοτική Αρχή Παρίση μετά τον θάνατο της Σουζάνας Τυπάλου μοναδικής κληρονόμου του δωρητή Σπύρου Τυπάλδου, ο οποίος έλαβε χώρα την 13η Φεβρουαρίου 2016, και ενώ γνωρίζει πλέον πέραν πάσης αμφιβολίας την ύπαρξη της δωρεάς, κοιμάται μέχρι τις 11/10/2016, όποτε και φαίνεται να ξυπνά, καταθέτοντας Αίτηση στο Εφετείο Πατρών για ερμηνεία της βούλησης του διαθέτη, αγνοώντας πλήρως το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Δημοτική Αρχή Παρίση παραλείπει να διερευνήσει την υπόθεση της κληρονομιάς μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017, όποτε και αποφάσισε να το πράξει αναθέτοντας την υπόθεση σε δικηγορικό γραφείο των Αθηνών

Η Δημοτική Αρχή Παρίση από το έγγραφο του Δήμου με αριθ. πρωτ.11316/21.4.17, σε συνδυασμό με όσα προφορικά πληροφορηθήκαμε, φαίνεται ότι και μετά την κατάθεση της Αίτησης στο Εφετείο, συνομιλεί με τους μετόχους και αντίδικους της επί ένα ολόκληρο χρόνο μετά τον θάνατο της Σουζανας και συμφωνεί με αυτούς ποσοστά για το Δήμο.

Αντί λοιπόν ο Δήμαρχος από την επόμενη του θανάτου της μοναδικής κληρονόμου του Τυπάλδου, που έλαβε χώρα την 13η Φεβρουαρίου 2016, να διερευνήσει σε βάθος και τάχιστα την υπόθεση με την βοήθεια εγκρίτων δικηγορών της Κεφαλλονιας και να προσφύγει στην Δικαιοσύνη, διεκδικώντας το 82% της επιχείρησης, προσλαμβάνει δικηγορικό γραφείο από την Αθήνα στις 19 Σεπτεμβρίου και στις 20 Σεπτεμβρίου ανακαλύπτει ότι αρμενίζει στραβά και ματαιώνει την συζήτηση στο Εφετείο Πατρών, διαδικασία που μέχρι εκείνη την στιγμή χαρακτήριζε ως τον ενδεδειγμένο μονόδρομο.

Για να καλύψουν λοιπόν όλες τις πράξεις, παραλείψεις και ευθύνες του Δήμαρχου, τα κοκόρια της Δημοτικής Αρχής μου επιτέθηκαν με βίαιο, αθλιο και συκοφαντικό τρόπο στο Δημοτικό Συμβούλιο της 31ης Αύγουστου και συνέχισαν μέσα από τα γνωστές γκεμελιστικες μεθόδους της λάσπης διά του Τύπου, ενώ ο γνωστός κουκουλοφόρος με ψευδώνυμες καταγγελίες επιτίθεται συνεχώς στην οικογένεια μου και στα παιδιά μου και εν καιρώ θα τον αποκαλύψω.

Είναι δε απορίας άξιον πως δεν έχουν κάνει ΑΚΟΜΗ την γνωστή και συνήθη δημοσίευσή τους για την θητεία μου στο Γηροκομείο

ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ.

Εν κατακλείδι και για να γελάσουμε

Κοκόρια στις 21 Αυγούστου, καπόνια στις 28 Σεπτεμβρίου

Ληξούρι 29 Σεπτεμβρίου 2017

Βασίλης Ρουχωτας

Δημοτικός Σύμβουλος