Βιβλίο: «Ευτάκτως ερριμμένα»

Το Σάββατο 17 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στο βιβλιοπωλείο Ιανός πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση βιβλίου του Νίκου Λιναρδάτου «Ευτάκτως ερριμμένα» από τις Μεταμεσονύχτιες εκδόσεις.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι: Ντόρα Μπακογιάννη, Τάσος Γιαννίτσης και ο Πάσχος Μανδραβέλης την συζήτηση συντόνισε ο Αντώνης Δ. Παπαγιαννίδης!

Καταστάλαγμα μιας διαδρομής που ξεκίνησε πριν εννιά δεκαετίες στην Κεφαλονιά και οδήγησε σε εμπειρίες και μαρτυρίες στην ταραγμένη δημόσια σκηνή της χώρας, το βιβλίο αυτό του Νίκου Λιναρδάτου – ο οποίος δεν αγάπησε ιδιαίτερα τα φώτα της ράμπας ακόμη και όταν λειτούργησε ως υφυπουργός Τύπου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη- συγκεντρώνει κείμενά του που δημοσιεύθηκαν κυρίως τις δυο τελευταίες δεκαετίες.

Μια διεσδυτική ματιά στα δρώμενα της δημόσιας σκηνής από κάποιον που δηλώνει ότι «ενδιαφέρεται, μελετάει και γράφει για αρχές και κανόνες, για διλήμματα μεταξύ καλού και καλού». Και προσεγγίζει τον τόσο πολυσυζητημένο φιλελευθερισμό όχι «ως ιδεολογικό “όραμα” αλλά ως μορφή κοινωνικής συμπεριφορά, και εθνικών διαρρυθμίσεων» (από το οπισθόφυλλο του βιβλίου).

Το βιβλίο διατίθεται στο βιβλιοπωλείο Happy house στο Ληξούρι! Τηλ.: 26710-92411.

Χαράλαμπος

Μουρελάτος