Βλέπεις τον κόσμο με τα μάτια της ψυχής σου

Γράφει ο ΠANAΓHΣ METAΞATOΣ
Πρόεδρος Eνωσης Aγροτουρισμού Iονίου, Aντιπρόεδρος ΣEAΓE, Mέλος Δ.Σ. ΣEEΔΔE, Kαθηγητής της Mεθόδου SILVA

Aρχισα να μετράω και δεν πίστευα στα μάτια μου . Τριάντα δύο μούσμουλα, σε μια μουσμουλιά μόλις τριών ετών ενός μέτρου.

Αμέσως όμως θυμήθηκα, το καλοκαίρι που την πότιζα της μίλαγα, την καμάρωνα που μεγάλωνε και της έλεγα πόσο την αγαπούσα.

Φύτρωσε από ένα κουκούτσι που πέταξα σε μια αρτάνα με λουλούδια στη βεράντα μου. Ξεχώρισε από τα λουλούδια και την πρόσεξα 30 εκατοστά με 4 καταπράσινα σκούρα φύλλα

Της είπα: «Θα σε πάω δίπλα σε 2 αγαπημένες ροδιές και μια μικρή αχλαδιά για να έχεις παρέα».

Την φύτεψα και λαχταρούσα πότε θα κόψω το πρώτο μούσμουλο.

Όσοι δεν έχετε φάει το πρώτο σύκο, το πρώτο ρόδι, το πρώτο βερύκοκο, αχλάδι κ.λπ. από δέντρο που έχετε φυτέψει, δεν με καταλαβαίνετε τώρα. Συνήθως το πρώτο δεν είναι και το ομορφότερο, ούτε καν έχει ωριμάσει (δεν το περιμένεις…), όμως στο στόμα σου γεύεσαι όλη την χαρά που σου δίνει το αγαπημένο σου δέντρο.

Όσοι νομίζουν ότι τα δέντρα δεν έχουν ευφυία, αισθήματα και δεν τα ανταποδίδουν, μάλλον δεν έχουν «υιοθετήσει» ένα. Στην Κριτονού τα «κυρίαρχα» δέντρα έχουν ονόματα και όταν καθόμαστε στη ρίζα τους κλείνουμε τα μάτια μας και ανοίγουμε τα αυτιά της ψυχής μας, μια ουράνια μελωδία, γαλήνη και ειρήνη πλημυρίζει την καρδιά μας.

Ο David Furlog διάσημος συγγραφέας και ψυχιστής πριν λίγο καιρό μας έστειλε ένα video που γυρίστηκε στην Ουαλία με ένα πανάρχαιο δέντρο και ομάδα ψυχιστών και επιστημόνων–ερευνητών, οι οποίοι προσπάθησαν να «επικοινωνήσουν» μαζί του τηλεπαθητικά. Σχεδόν όλοι ένιωσαν ταυτόχρονα τις ίδιες δονήσεις και σκέψεις που συνοδεύονταν από συναισθήματα ανάλογα τα οποία εκφράστηκαν με μορφή διαλόγου τον οποίο δημοσίευσαν.

Σας προτρέπω να αφήσετε λίγο τον σκεπτικισμό και την καθημερινότητα σας και να χαλαρώσετε δίπλα σε ένα μεγάλης ηλικίας δέντρο. Συστηθείτε νοερά και ζητείστε του να δεχτεί τη φιλία και την προσοχή σας, να σας περιβάλλει με ενέργεια συμπαντική και κάθε φορά που επικοινωνείτε μαζί του με τη σκέψη σας να ηρεμείτε, ο νους να γαληνεύει και να σας θυμίζει ότι ένας από τους σκοπούς που έχουμε σε αυτήν την διάσταση και τη ζωή που ζούμε είναι να την απολαύσουμε και με διαφορετικά κριτήρια.

Να θυμόμαστε ότι: «Είμαστε πνευματικά όντα που ζούμε ανθρώπινες εμπειρίες και όχι άνθρώπινα όντα με πνευματικές εμπειρίες» Wayne Dyer.

Γι’αυτό οι SUFI λένε: «Βλέπεις τον κόσμο, με τα μάτια της ψυχής σου».

Απόλαυσε τον και νιώσε πόσο ευλογημένος είσαι.