Βοηθήστε στην ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών

Αγαπητοί Δημότες,

Θέλουμε με χαρά να σας πληροφορήσουμε, όπως ήδη το έχουμε κάνει και στο παρελθόν, ότι ο Δήμος μας, συμμετέχει οργανωμένα στην Ανακύκλωση των Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών.

Για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος έχουμε τη συνεργασία και υποστήριξη της εταιρίας “Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ”, η οποία έχει αδειοδοτηθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειεας, για τη διαχείριση όλου αυτού του προγράμματος.

Είμαστε βέβαιοι ότι κατανοείτε πλήρως τη σπουδαιότητα της Ανακύκλωσης, γιατί προστατεύουμε το περιβάλλον από τις πολύ βλαβερές ουσίες που σήμερα λόγω της ανεξέλεγκτης ρίψης ευρίσκονται παντού. Ακόμη εξοικονομούμε πρώτες ύλες για την παραγωγή νέων προϊόντων, που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η χώρα μας.

Σας ζητούμε λοιπόν την ενεργό συμμετοχή σας στο πρόγραμμα και συγκεκριμένα:

α. Όταν μία μεγάλη ηλεκτρική συσκευή, (κουζίνα, ψυγείο, πλυντήριο, τηλεόραση, κλπ.) πάψει πια να λειτουργεί, πρέπει να ειδοποιείτε το Δήμο (τηλ. 2671026999 και 2671362655 για τη Δ.Ε Αργοστολίου και για τις άλλες περιοχές στις κατά τόπους Δημ. Ενότητες) για να την παραλάβει προς ανακύκλωση. Προσοχή! Μη τη βγάζετε στο πεζοδρόμιο πριν από προκαθορισμένο τηλεφωνικό ραντεβού με το Δήμο και μη τις εναποθέτετε δίπλα ή μέσα στους κάδους. Μέσω του Δήμου οι συσκευές προωθούνται ασφαλώς προς απορρύπανση ανακύκλωση.

β. Το σημείο προσωρινής αποθήκευσης αυτών των συσκευών, το οποίο λειτουργεί ήδη αρκετά ικανοποιητικά, είναι στο χώρο της  ΒΙΠΕ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ όπου μπορείτε και εσείς, βοηθώντας το Δήμο, να φέρετε τις συσκευές σας  που σας έχουν χαλάσει  και είναι για ανακύκλωση (computer, σκούπα, ψηστιέρα, κλιματιστικό, ψυγείο  κλπ).

Θέλουμε να σας πληροφορήσουμε ακόμη ότι τα καταστήματα από τα οποία αγοράζετε μια καινούργια ηλεκτρική συσκευή, αν τους πάτε την αντίστοιχη παλαιά, είναι υποχρεωμένα από το νόμο να την παραλάβουν και να την δώσουν στο Σύστημα Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. που θα φροντίσει στη συνέχεια για την ορθή περιβαλλοντικά ανακύκλωσή τους.

Αγαπητοί Δημότες, πιστεύουμε ότι η συμμετοχή σας στην υλοποίηση του προγράμματος είναι καθοριστική και γίνεται, όπως σας αναφέραμε, με εύκολο τρόπο, συμβάλλει δε ουσιαστικά στη νέα αντίληψη για εμάς και τα παιδιά μας, για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων.

Σας ζητούμε να γίνεται συμμέτοχοι στην προσπάθεια  αυτή για το καλό όλων μας, για το καλό του νησιού μας.   

Ο Α/Δήμαρχος

Καθημερινότητας

ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ ΜΑΤΙΑΤΟΣ