Βουλευτής και Θεόφιλος: Συνάντηση με τον υφυπουργό Υποδομών

Ο βουλευτής Παναγής Καππάτος εξέδωσε χθς την ακόλλουθη ανακοίνωση:

Επισκέφθηκα σήμερα με τον Δήμαρχο Αργοστολίου κ. Μιχαλάτο τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κεφαλογιάννη. 

Τη συνάντησή μας απασχόλησαν σημαντικά αναπτυξιακά ζητήματα του Δήμου Αργοστολίου.

  • Για τον εμπορικό λιμένα Αργοστολίου συζητήσαμε την προοπτική μεταφοράς του εκτός του αστικού ιστού.
  • Για τη λιμενική εγκατάσταση των κρουαζιεροπλοίων στο Αργοστόλι συζητήσαμε την ανάγκη αναβάθμισης και επέκτασής της. Παρά τη φετινή μείωση της τουριστικής κίνησης, αυτή η ανάγκη θα προκύψει έντονη στο εγγύς μέλλον.
  • Για τη σχολική στέγη συζητήσαμε τις ενέργειες με τις οποίες το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μπορεί να διευκολύνει την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων στο Αργοστόλι (οικόπεδο δίπλα στο Νάπιερ) και στον Πόρο.

Μετά το πέρας της συνεργασίας με το δήμαρχο Αργοστολίου, συζήτησα με τον κ. Υφυπουργό και δυο ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που αφορούν το Ληξούρι, σε συνέχεια και της επίσκεψης του κ. Κεφαλογιάννη στην Κεφαλονιά τον Φεβρουάριο.

  • Την συμπερίληψη στο επόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου της αναγκαίας ρύθμισης για την επίλυση ρυμοτομικών εκκρεμοτήτων που εμποδίζουν την επισκευή των εργατικών κατοικιών.
  • Την επέκταση της διάρκειας της επιδότησης ενοικίου και την άμεση αποπληρωμή των οφειλόμενων, μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ευχαριστώ πολύ τον κ. Κεφαλογιάννη για τη συνεργασία και το ενδιαφέρον του για το νομό μας.

Παναγής  Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Φωτό από τη συνάντηση του υφυπουργού Υποδομών Ι. Κεφαλογιάννη με τους βουλευτή Παν. Καππάτο και δήμαρχο Αργοστολίου Θ. Μιχαλάτο