Βρέθηκε αγνοούμενη έπειτα από 10 χρόνια!

Ξαναβρήκε την οικογένειά της, χάρη στην ενεργοποίηση του SILVER ALERT, η κα Μαρία Χερσονιτάκη, η οποία είχε βρεθεί περιπλανώμενη την 26/03/2017.

H 62χρονη βρέθηκε στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου, όπου και νοσηλεύθηκε.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του νοσοκομείου και το τοπικό αστυνομικό τμήμα κατέβαλαν προσπάθειες να εντοπισθεί το οικογενειακό περιβάλλον της, χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς η ηλικιωμένη δήλωνε μόνο το μικρό της όνομα και δεν ήταν σε θέση να δώσει άλλα στοιχεία.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Εθελοντικού Οργανισμού ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ ενημερώθηκε για το περιστατικό και της ζητήθηκε η συνδρομή για τον χειρισμό του. Άμεσα τέθηκε σε λειτουργία ο μηχανισμός του SILVER ALERT για ηλικιωμένους αγνώστων στοιχείων.

Η ηλικιωμένη παρέμεινε στο Γενικό Νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου, ενώ ταυτόχρονα οι εθελοντές του SILVER ALERT ερευνούσαν με βάση τα στοιχεία που είχαν και τις μαρτυρίες πολιτών που έφταναν στη Γραμμή SOS 1065 για το οικογενειακό της περιβάλλον. Όπως προέκυψε, η ηλικιωμένη αναζητούνταν από την οικογένειά της από το 2007, οπότε και είχε χαθεί!

Οι συγγενείς της εντοπίσθηκαν και μετά τις τυπικές διαδικασίες η κα Μαρία επέστρεψε, έπειτα από 10 ολόκληρα χρόνια περιπλάνησης και αναζήτησης από τους οικείους της, στην ασφάλεια της οικογένειάς της!

(zougla.gr)