Βραβεύτηκε η Κεφαλονιά στην Παγκόσμια Έκθεση WTM του Λονδίνου

Ο βουλευτής Παναγής Καππάτος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος και η περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα στην έκθεση WTM του Λονδίνου

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση πληροφορήθηκα τη βράβευση της Κεφαλονιάς με το βραβείο τουρισμού του «Best Outdoor Destination» {καλύτερος προορισμός για εξωτερικές δραστηριότητες} στο πλαίσιο της μεγαλύτερης έκθεσης τουρισμού παγκοσμίως που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο την WTM – World Travel Market – London, στην εκδήλωση της Visit Greece, Greek Travel Awards.

Είναι ένα βραβείο που οφείλεται στην σοβαρή προσπάθεια εξωστρέφειας και προβολής που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην Κεφαλονιά και ειδικότερα από την Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου και τον Δήμαρχο Αργοστολίου κ.Θεόφιλο Μιχαλάτο, καθώς και από όλους τους Δήμους συνολικά του νησιού μας. Ταυτόχρονα οφείλεται και στους φορείς και επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου με τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρουν στους επισκέπτες μας κατορθώνοντας μια πολύ ξεχωριστή και πολύ ιδιαίτερη βράβευση.

Η αξιοποίηση των εγγενών πλεονεκτημάτων του φυσικού κάλους του νησιού μας, ενισχύει τις προσδοκίες για την περαιτέρω ανάπτυξη του ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος για την Κεφαλονιά. Στο σημείο αυτό δεν πρέπει να ξεχνάμε και την πρόσφατη μεγάλη επιτυχία του Δήμου Σάμης για την επιλογή του Φισκάρδου ως έναν από τους καλύτερους προορισμούς παγκοσμίως για αγροτουρισμό «Best Tourism Villages», με βάση τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης που σε συνδυασμό με την ένταξη του Νομού μας στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO αποτελούν ύψιστη ευκαιρία παγκόσμιας τουριστικής προβολής και αξιοποίησης του τόπου μας.

Ας διατηρήσουμε λοιπόν αυτήν την συνεργασία με ενωμένες δυνάμεις, ώστε όλοι μαζί να προωθήσουμε το νησί αναδεικνύοντας το τουριστικό μας προϊόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης