Βρε, καλώς τους και τους δυό σας!

Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ
Εκδότης-δ/ντής της εφημερίδας ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ Xr.Papadatos1@gmail.com

ΘΟΔΩΡΕ και Γνήσιε, εδώ είμαστε πάλι.

ΗΡΘΕ πάλι η ώρα σας!

ΣΗΜΕΡΑ που θα είσαστε και στην Κέρκυρα με τον πρωθυπουργό, ποιός τη χάρη σας…

«ΠΑΝΩ στην ώρα», που λέμε, του 7ου Συνεδρίου, ήρθαν και δυό μεγάλα προβλήματα της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης που ζητάνε λύσεις…

Πρωτον, η «διάχυση» του Ιονίου Πανεπιστημίου στα νησιά της Επτανήσου, ώστε να πάψει να είναι «κερκυραϊκό», αλλά και να δοθούν τέσσαρες Πανεπιστημιακές Σχολές (οι δύο έχουν ήδη τις προδιαγραφές στο Αργοστόλι), στην Κεφαλονιά και μία στην Ιθάκη.

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ, να γίνουν δύο Πανεπιστημιακές Σχολές στη Ζάκυνθο και μία στη Λευκάδα, ώστε το «Επτανησιακό Πανεπιστήμιο» να γίνει ο μέγας συνδετικός κρίκος των 7 Νησιών.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ μεγάλο πρόβλημα είναι αυτό που ανεφύει τις μέρες αυτές, το ΤΗΜΟ Ληξουρίου. Πρέπει να μετατραπεί σε Πανεπιστημιακή Σχολή στο Ληξούρι και να προστεθεί στη Χωροπούλα άλλη μία Πανεπιστημιακή Σχολή.

ΕΣΥ ΘΟΔΩΡΕ, που διόρθωσες το λάθος σου και στάθηκες τελικά έντιμα απέναντι στους Ριζοσπάστες και στην Ιστορία μας, έχεις το λόγο!

ΚΙ ΕΣΥ Γνήσιε, που όντως έδωσες μεγάλους αγώνες για να μείνει το ΤΕΙ στην Κεφαλονιά, πρέπει να κάμεις τα αδύνατα δυνατά, ώστε η ανώτερη Εκπαίδευση στην Κεφαλονιά να βρεθεί μέσα στα «καλούπια» που προαναφέραμε.

ΚΑΙ τους δυό σας, Θόδωρε και Γνήσιε, μην ξεχνάτε ότι σας περιμένει πάντα η Ιστορία «στη γωνία». Γιατί βαρύνεστε με το μεγαλύτερο έγκλημα που έγινε ποτέ σε βάρος του τόπου, το κλείσιμο της Γέφυρας. Είστε σε υψηλές θέσεις σήμερα και στο θέμα αυτό βρεθήκατε άκρως ασυνεπείς.

ΚΑΝΤΕ, λοιπόν, κάτι για τα θέματα της Παιδείας, γιατί έτσι μπορεί και να ελαφρύνετε τις ψυχές σας…