Βυθίστηκε το ιστιοφόρο σκάφος που άρπαξε φωτιά στο Φίσκαρδο

Το “ISSOLΑYA II” αγκυροβολημένο στην Ευρετή, την ώρα που έχει τυλιχθεί στις φλόγες

Από το Λιμεναρχείο εκδόθηκε χθες η ακόλουθη ανακοίνωση για το ιστιοφόρο σκάφος που καταστράφηκε από πυρκαγιά στο Φισκάρδο:

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες προχθές, η Λιμενική Αρχή Φισκάρδου για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς στο Ι/Φ σκάφος «ISSOLAYA II» σημαίας Μάλτας το οποίο ήταν αγκυροβολημένο εντός του όρμου «ΕΥΡΕΤΗΣ» Φισκάρδου Κεφαλληνίας.

Άμεσα, από τη Λιμενική Αρχή ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο εκτάκτου ανάγκης και προς παροχή συνδρομής έσπευσαν ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) ιδιωτικά σκάφη καθώς και στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλληνίας, ενώ τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα περιμετρικά του φλεγόμενου σκάφους.

Οι έξι (06) αλλοδαποί επιβάτες του «ISSOLAYA II» επιβιβάστηκαν στο Θ/Γ «NO WAY» σημαίας Μάλτας και μεταφέρθηκαν, καλά στην υγεία τους, στο λιμάνι Φισκάρδου.

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κεφαλληνίας έγιναν προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς με την συνδρομή του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αλλά το ανωτέρω ιστιοφόρο βυθίστηκε.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ παρατηρήθηκε μικρής έκτασης ρύπανση από πετρελαιοειδή, αποκαΐδια και σεντινόνερα, η οποία όμως εγκλωβίστηκε εντός του πλωτού φράγματος και αντιμετωπίστηκε με χρήση αναλώσιμων υλικών της οικείας Λιμενικής Αρχής. 

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Φισκάρδου.