Βυθίστηκε το ιστιοφόρο στο Φισκάρδο

Βυθίστηκε τελικά το ιστιοφόρο σκάφος στο οποίο -όπως γράψαμε χθες- εκδηλώθηκε πυρκαγιά.

Οπως αναφέρει το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος το σκάφος “ΧΕΝΚ” Ν. Πειραιά 8194, ήταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή νοτίως λιμένα Φισκάρδου ν. Κεφαλληνίας, με έξι (6) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ, καθώς και το Τ/Χ “ΘΑΛΑΣΣΑ” Τ.Α. 78, το οποίο περισυνέλεξε τους επιβαίνοντες και τους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Φισκάρδου. Στη συνέχεια, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή του ανωτέρω Τ/Χ, μετέφεραν το φλεγόμενο Ι/Φ σε ασφαλές σημείο αγκυροβολίας, βόρεια του λιμένα, για την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Επίσης, τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα αντιρύπανσης περιμετρικά του Ι/Φ, αλλά και αναλάμποντες φανοί για λόγους ασφάλειας ναυσιπλοΐας.

Το “ΧΕΝΚ”, βυθίστηκε λίγο αργότερα, προκαλώντας θαλάσσια ρύπανση, η οποία περιορίστηκε εντός του πλωτού φράγματος και αντιμετωπίστηκε με χρήση υλικών απορρύπανσης.

Από το Λιμενικό σταθμό Φισκάρδου που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.