Βόμβα μεγατόνων! Ζητήθηκαν μαϊμού-αποζημιώσεις για τον Ιανό

Βγήκε επώνυμα η συμπολίτισσα Ελευθερία Έντουαρντς από την Αγία Ευφημία και δημοσιοποίησε την καταγγελία της στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) ότι πρέπει να υπάρξει έλεγχος για «μαϊμού» αποζημιώσεων λόγω ΙΑΝΟΥ!

Π. Καππάτος

Η καταγγελία αφορά τα περιβόητα 8χίλιαρα για επαγγελματίες και 5χίλιαρα για φυσικά πρόσωπα, τα οποία τα πήραν ακόμη και αξιωματούχοι της τοπικής πολιτικής σκηνής και έχουμε από τη στήλη επανειλημμένα ασχοληθεί καλώντας το δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο να απαντήσει αν και ο ίδιος έχει επιδοτηθεί για δύο τουλάχιστον από τις επιχειρήσεις του!

Η καταγγελία της Έντουαρντς (είναι η γνωστή από τη συμμετοχή της με τη θαυμάσια φωνή της σε διάφορες εκδηλώσεις) δημοσιεύθηκε σε τοπική ιστοσελίδα και προκάλεσε την απάντηση, ομολογούμε όχι με στοιχεία αλλά αντίθετα με περισσή αμετροέπεια και επιθετικό ύφος, του σωματείου επιχειρήσεων επισιτιστικών και συναφών επαγγελμάτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης «Ο ΑΡΚΕΙΣΙΟΣ» που υπογράφεται από τον πρόεδρο Γεράσιμο Σιμωτά.

Ελ. Έντουαρντς

Δυστυχώς για τον κ. Σιμωτά βρέθηκε εκτεθειμένος βαριά με τα όσα έγραψε, όταν ο βουλευτής Παναγής Καππάτος την προηγουμένη της απάντησής του στις 21/11 σε τοπικό σταθμό ανέφερε ότι «Βέβαια, δεν έλειψαν και περιπτώσεις καταχρήσεων, όπου ζητήθηκαν αποζημιώσεις χωρίς να τις δικαιούνται, ωστόσο, ήδη 100 αιτούντες ανακάλεσαν τις αιτήσεις τους φοβούμενοι τις συνέπειες»!

Ελπίζουμε να υπάρξει απάντηση της ΔΑΕΦΚ και να δημοσιευτεί και φυσικά να δεηθεί ο Μιχαλάτος να απαντήσει αν ο ίδιος πήρε και πόσα 8χίλιαρα (δύο σίγουρα) και αν περιλαμβάνεται στους 100 που ανέφερε ο βουλευτής πως ανακάλεσαν τις αιτήσεις τους.

ΚΟΣΜΟ-ΠΟΛΙΤΗΣ