Γάλατα και …γαργάλατα!

Το Νέο Γηροκομείο Αργοστολίου

Με δελτίο Tύπου του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου που υπογράφεται από την πρόεδρο κ. Άννα Ζαπάντη απευθύνονται ευχαριστίες σε διάφορους δωρητές μεταξύ των οποίων και «στην εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος Κεφαλονιάς και προσωπικά την κα Όλγα Μαραβέγια για την προσφορά 34 κιβωτίων γάλατος ΟΛΥΜΠΟΣ».

Θα θυμίσουμε λοιπόν κάποια πράγματα:

1ον. Η εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος στην Κεφαλονιά έχει πέντε υποκαταστήματα (δύο στο Αργοστόλι, και από ένα Ληξούρι, Σκάλα, Αγία Ευφημία) και η κ. Όλγα Μαραβέγια που αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του Δημοτικού Γηροκομείου για την προσφορά 34 κιβωτίων γάλατος είναι σύζυγος του δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου και πρώην δημοτική σύμβουλος (πρώτη μάλιστα σε σταυρούς στις εκλογές το 2014) στην προηγούμενη δημοτική περίοδο (με την παράταξη φυσικά του συζύγου της) η οποία και παραιτήθηκε το 2016 δίχως καμία παρουσία στα δημοτικά δρώμενα στα δύο περίπου χρόνια που έμεινε. 

2ον. Δεν γνωρίζουμε τα εταιρικά σχήματα των επιχειρήσεων του κ. Μιχαλάτου ούτε και τη θέση που κατέχει η σύζυγός του στα υποκαταστήματα στην Κεφαλονιά της εταιρείας ΑΒ Βασιλόπουλος, αλλά είναι γεγονός πως είναι η ψυχή τουλάχιστον του μεγαλυτέρου υποκαταστήματος στα Κοκκύλια.

3ον. Σύμφωνα με ρεπορτάζ στα μέσα ενημέρωσης το προηγούμενο διάστημα (και στον «Η» στο φύλλο της περασμένης Παρασκευής 25 Απριλίου): «Κατά 30,7% αύξησαν τα έσοδά τους σε σχέση με πέρυσι, τα σούπερ μάρκετ, από τις 24 Φεβρουαρίου μέχρι τις 12 Απριλίου, το διάστημα δηλαδή από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος Covid-19 στην Ελλάδα, κάνοντας τζίρο 1,36 δισ. Ευρώ».

4ον. Ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος στις 30/3 ανακοίνωσε ότι «ο μισθός του Δημάρχου Αργοστολίου, για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, θα κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας προκειμένου να καλυφθούν δαπάνες που αφορούν την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού». Το ποσόν των δύο μισθών σύμφωνα με δημοσιεύματα του «Η» τις επόμενες ημέρες ήταν όλο κι όλο γύρω στα …4.000 ευρώ. Το πρωταπριλιάτικο μάλιστα ψέμα του «Η» αφορούσε την …δωρεά 100.000 ευρώ από τις επιχειρήσεις του στο Νοσοκομείο και όπως ήταν λογικό πολλοί το πίστεψαν (μακάρι να ήταν αλήθεια είπαν οι πάντες…).

5ον. Τα 34 κιβώτια γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ και με πολύ μεγάλη επιφύλαξη για την εγκυρότητα της πληροφορίας ότι η τιμή του ενός κιβωτίου είναι γύρω στα 14 ευρώ, μιλάμε για δωρεά …ούτε 500 ευρώ! 

Τα σχόλια περιττεύουν …είναι δικά σας!