«Γάτα» η Γιάννα! Ξετίναγμα Παναγή Καππάτου

Μετά το πανηγυρικό ξετίναγμα που έκανε το περασμένο Σάββατο ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης στον βουλευτή μας Παναγή Καππάτο, στη γαλάζια σύσκεψη της ΔΕΕΠ και ενώπιον των δύο γαλάζιων βουλευτών Γιώργου Βρεττάκου και Σπύρου Κυριάκη, που ήρθαν στην Κεφαλονιά να στηρίξουν τη Ρόδη Κράτσα, σειρά πήρε η Γιάννα Κουλουμπή, πρόεδρος της ΔΕΕΠ και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τη Ρόδη Κράτσα, να τον ξεμπροστιάσει για την αντι-Νεοδημοκρατική του συμπεριφορά!

Και το στόρι έχει ως εξής:

Την Κυριακή, το πρόγραμμα των δύο γαλάζιων βουλευτών είχε περιοδεία στην Αγία Θέκλη, συνοδεία με τον Παναγή Καππάτο, τον αντιπεριφερειάρχη Σταύρο Τραυλό, τη Γιάννα Κουλουμπή, τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του Ψηφοδελτίου Κράτσα, Λευτέρη Στελλάτο, Ιωάννα Μαρκέτου, Νίκο Νικολάτο, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Ζωή Χαρτουλιάρη και Μαρία Μανέτα και γαλάζια στελέχη από την ΟΝΝΕΔ.

Στη συνέχεια και ενώ θα ακολουθούσε περιοδεία στο κέντρο του Ληξουρίου, ο Π. Καππάτος ξαφνικά ενημέρωσε το «γαλάζιο τημ» ότι πρέπει να αναχωρήσει επειγόντως για Αργοστόλι, γιατί προέκυψε συνάντηση με τον Θεόφιλο Μιχαλάτο και αφού …«τσουβάλιασε» τους δύο βουλευτές στο ΙΧ του, αναχώρησε για το φέρι, ενώ τους είπε ότι θα συναντηθούν αργότερα στο Αργοστόλι όλοι μαζί για καφέ.

Δεν λογάριασε όμως τη «γάτα« τη Γιάννα, που αμέσως αντιλήφθηκε το «παιχνιδάκι του Καππάτου» και «μπούκαρε» στο φέρι για να προλάβει να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα του βουλευτή μας.

Οντως, η Γιάννα όταν έφθασαν στο Αργοστόλι, «μπλοκάρει» το ΙΧ του Καππάτου που επέβαιναν οι δύο έτεροι βουλευτές στη Λ. Βεργωτή γωνία έξω από το Δημαρχείο Αργοστολίου και το ακινητοποιεί.

Σύμφωνα με τον «κοριό του Η», έξωαπό το Δημαρχείο αναπτύχθηκε ο κάτωθι διάλογος:

Γιάννα: Που πάτε από δώ;

Καππάτος: Μία εθιμοτυπική επίσκεψη στο δήμαρχο Αργοστολίου.

Γιάννα: Και ποιόν ενημερώσατε γι’ αυτό; Τι δουλειά έχουν οι βουλευτές μας να κάνουν επίσκεψη στο δήμαρχο; Ηρθαν στην Κεφαλονιά με άλλο σκοπό.

Καππάτος: Μαααα, στο γραφείο του δημάρχου θα πάμε. Δεν θα είναι κανείς εκεί. Μόνος του θα είναι. Δεν θα βγούν φωτογραφίες για να εκτεθούμε…

Γιάννα: Και τι πά να πει αυτό. Δεν θα τους δει ο κόσμος να μπαίνουν στο Δημαρχείο… Να γίνουνε βούκινο θελετε; Εξ’ άλλου στη Πλατεία Ληξουρίου που είδαμε τον δήμαρχο Ληξουρίου τον κ. Κατσιβέλη δεν πήγαμε να τον χαιρετίσουμε. Είναι σωστό να πάτε επιλεκτικά στο δήμαρχο Αργοστολίου κ. Καππάτε;

Καππάτος: Εεεε, εντάξει, δεν τρέχει και τίποτε… Με το δήμαρχο συμφωνήσαμε να τον επισκεφθούμε…

Γιάννα: Τρέχει και παρατρέχει… Εάν θέλει ο κ. δήμαρχος να δείξει δημοσίως την στήριξή του στο Ψηφοδέλτιο της κ. Κράτσας να κατέβει να πάμε έξω σε δημόσιο χώρο να πιούμε καφέ όλοι μαζί. Μπορείτε σας παρακαλώ να τον ενημερώσετε;

Στο σημείο αυτό συμφώνησαν με την Γιάννα και οι δύο βουλευτές και αναγκάστηκε ο Καππάτος με κατεβασμένο το κεφάλι και φανερά εκτεθειμένος να στείλει τον αστυνομικό της προσωπικής του φρουράς (Ναι! Κυκλοφορεί στο Αργοστόλι ΠΑΝΤΑ με τον αστυνομικό του ο βουλευτής μας!), νανέβει στο γραφείο του Θεόφιλου Μιχαλάτου να τον καλέσει για τον καφέ σε καφετέρια της Πλατείας.

Αμ, δε όμως που «τσίμπησε» ο Μιχαλάτος!

Χρειάσθηκε να περιμένουν οι γαλάζιοι έξω από το Δημαρχείο περίπου μία ώρα, για επιστρέψει ο αστυνομικός και να τους πληροφορήσει ότι ο Δήμαρχος δεν έκανε δεκτή την πρόταση και να μεταφέρει στους βουλευτές τα …χαιρετίσματά του!..

Οι Γιώργος Βρεττάκος και Σπύρος Κυριάκης έμειναν …κάγκελο!

Εζησαν στιγμές απείρου κάλους αντι-Νεοδημοκρατικής συμπεριφοράς από τον …συνάδελφο Παναγή Καππάτο…

Μετά από αυτό προτίμησαν να επιστρέψουν Αεροδρόμιο, (αν και είχαν δυό-τρεις ώρες χρόνο πριν την αναχώρησή τους από την Κεφαλονιά) και να τερματίσει η …παρωδία-περιοδεία στο Αργοστόλι με την παρέα του Καππάτου…

Ο Καππάτος; Με «την ουρά κάτω από τα σκέλια», συνόδεψε και αυτός τους δύο βουλευτές μέχρι το Αεροδρόμιο…

«Μαύρος κι άλαλος» μου είπε ο κοριός ήταν….

Και ο νοών νοείτω….

Το γαλάζιο τημ κατά την επίσκεψη του στο Γυμνάσιο της Αγίας Θέκλης