Γέφυρα: Nαι στα I.X. λένε Φόρτες-Kαλούδης

Της KΩNΣTANTINAΣ KOMNITΣA

…Γεφύρι της Αρτας χαρακτήρισε την Γέφυρα Δεβοσέτου ο επικεφαλής της “Επτανησιακής Αναγέννησης” κ. Γιώργος Καλούδης σε συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο μαζί με τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Μάκη Φόρτε, στα τοπικά ΜΜΕ. Oπως τόνισε “είναι αδιανόητο να καθυστερεί η Γέφυρα Δεβοσέτου, πρέπει να επισκευασκεθεί και να μονοδρομηθεί”.

O κ. Καλούδης υπογράμμισε πως υπήρξε αδράνεια στην Κεφαλονιά όσον αφορά τα αποχετευτικά Πόρου-Σκάλας και ενημέρωσε πως θα υπάρξει ερώτημα στη Βουλή από τον κ. Δημαρά και τον κ. Oικονόμου για την Μαρίνα Αργοστολίου. O κ. Φόρτες είπε πως “η Γέφυρα έχει μπλεχτεί στα γρανάζια της γραφειοκρατίας” και επεσήμανε πως “κανένα έργο του ΕΣΠΑ δεν έχει συμβασιοποιηθεί. Η κατάσταση είναι τραγική. Μόνο δύο έργα έχουν επανυποβληθεί. O Χάρακας και η αντικατάσταση του Δικτύου του Δήμου Αργοστολίου. Oποιος είναι υπεύθυνος να απαντήσει. Υπάρχει συνολικό πρόβλημα στην κίνηση του ΕΣΠΑ. Μετά θα μας φταίνε οι Κερκυραίοι!”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φόρτες. Ενώ για το δίκτυο της Σκάλας τόνισε πως το έργο πρέπει να λειτουργήσει, ανεξάρτητα από το ποιος ευθύνεται. “Ας τα βρούνε”, πρόσθεσε ο κ. Φόρτες.

Oι δύο περιφερειακοί σύμβουλοι είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Παρίση όπως επίσης και με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Κουρή όπου ανέπτυξαν αυτά τα θέματα και υπήρξε ενημέρωση. Τα κυριότερα θέματα που έθεσε ο κ. Καλούδης ήταν το μεγάλο πρόβλημα των συγκοινωνιών ανάμεσα στα νησιά του Ιονίου και η άνιση αντιμετώπιση που έχουν τα Ιόνια νησιά σε σχέση με το Αιγαίο. Όπως ανέφεραν “ο δήμαρχος στηρίζει και το θέμα του ΦΠΑ που ζητάμε να γίνει 5% και το συγκοινωνιακό, ενώ δεσμεύθηκε πως θα τα φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση”.

Συγκεκριμένα για το θέμα της συγκοινωνίας ο κ. Καλούδης ανέφερε: “Για να επιβιώσει ένα νησί θέλει συγκοινωνίες. Αεροδρόμια και Λιμάνια, αεροπλάνα και πλοία. Δεν είναι δυνατόν το Διεθνές Αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς να μένει κλειστό. Η Κεφαλονιά έχει χάσει από τον Τουρισμό. Ένα από τα θέματα που θα αναπτύξουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο είναι και η πρόταση για καθημερινή σύνδεση ακτοπλοϊκά όλων των νησιών όπως επίσης και με την Ιταλία”.

Και συνέχισε: “Η Ευρώπη επιβάλλει στο εθνικό κράτος να ασκήσει νησιωτική πολιτκή. Θέλουμε το ΦΠΑ 5%, μεταφορά του εσωτερικού ισοδύναμου και καθημερινές ακτοπλοϊκές γραμμές. Με το νόμο για τον εκσυγχρονισμό των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας επιβάλλεται όριο επιδότησης του κράτους 40%. Ως τώρα ήταν 80%! Θα δεχόμαστε για πολύ καιρό να είμαστε πολίτες 4ης κατηγορίας; Εμείς δεν δικαιούμαστε μία ίση ή έστω μια όχι τόσο άνιση μεταχείριση; Υπάρχει πολιτικό έλλειμμα. Πολιτική ανεπάρκεια. Αυτό είναι το πρόβλημα. Εμείς θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια για να στηριχθεί η μικρομεσαία τάξη. Δεν μπορεί να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη χωρίς μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Για παράδειγμα το 2010 η Ελλάδα είχε υπανάπτυξη, ενώ την ίδια στιγμή είχαμε αύξηση του ΦΠΑ. Στο Αιγαίο όμως υπήρξε μείωση στο 5%. Λες και εμείς δεν είμαστε Ελλάδα. Αλλά εκείνοι αντέδρασαν όταν ο υπουργός Oικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου είπε πως θα γίνει εξίσωση του ΦΠΑ με την υπόλοιπη Ελλάδα. Εχουμε όλοι ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση. Όμως ο αγώνας που κάνουμε είναι δίκαιος. Δεν θέλουμε κάποιο προνόμιο έναντι κάποιου άλλου. Θέλουμε το ίσο”. Ενώ ο κ. Φόρτες με τη χαρακτηριστική του ευθύτητα, τόνισε: “Αν δεν συνεννοηθούμε θα είμαστε της καρπαζιάς”!

“Πιστέψτε με η Επτανησιακή Αναγέννηση φέρνει επανάσταση. Είμαστε μία αντιμνημονιακή δύναμη με σαφές πολιτικό στίγμα. Ευχαριστώ τον κόσμο που μας ψήφισε απ’ τον πρώτο γύρο”,επεσήμανε ο κ. Καλούδης.

Σε ερώτηση του “Η” για το τι προβλέπει να συμβαίνει γενικά στην Ελλάδα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια ο κ. Καλούδης ανέφερε πως “τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και δυστυχώς δεν υπάρχει και μία σοβαρή εναλλακτική αντιπολίτευσης για να μπορέσει ο κόσμος να στραφεί κάπου. Αυτή τη στιγμή ο λαός έχει υποστεί ένα τεράστιο σοκ. Αυτό που ξέρω είναι πως στη γέφυρα του καραβιού πρέπει να υπάρχουν καπεταναίοι και αυτή τη στιγμή υπάρχουν μούτσοι”!O κ. Γ. Kαλούδης με τον κ. M. Φόρτε
O κ. Γ. Kαλούδης με τον κ. M. Φόρτ

Το πρωτοσέλιδο του "Η"
Αναζήτηση
Περίπτερο
Δορυφόρος
Πληκτρολογήστε τη διεύθυνσή σας και δείτε το σπίτι σας!
Το σπίτι σας και ολόκληρη τη γειτονιά σας μπορείτε να δείτε με μεγάλη ευκρίνεια μέσω της υπηρεσίας της Google “Show my street”. Μία εφαρμογή που κάποιους θα τους ενθουσιάσει, ενώ κάποιους άλλους μπορεί να τους τρομάξει! Για να δείτε το σπίτι σας μέσω της εφαρμογής, πατήστε ΕΔΩ
Δείτε Tv live
Διαφημίσεις
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Web Design & Development by .LifeThink